Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Laško - Gradišče (Pustinjak) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsgradišče (pustinjak) / Laško - Gradišče (Pustinjak)
  

Laško - Gradišče (Pustinjak)

 
Starting point: Laško (740 m)
Destination: Gradišče (Pustinjak) (871 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 131 m
Altitude difference (by path): 131 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 1744
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 15
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Jezerskega. Ko prispemo v Preddvor zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo proti središču omenjenega kraja, od tam pa sledimo oznakam za naselje Bašelj. Ko prispemo v Bašelj se najprej na začetku levega ovinka v smeri naravnost nadaljuje ožja cesta, ki vodi do parkirišča pri brunarici TD Bašelj (v opisih izhodišče Bašelj), mi pa od omenjenega križišča po glavni cesti nadaljujemo še dobrih 100 m do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno po cesti proti Gamsovemu raju in zaselku Laško. Le kakih 50 m naprej nadaljujemo po levi cesti, katera se postopoma prične zmerno vzpenjati. Pri zaselku Laško ponovno nadaljujemo levo, nato pa se asfalt konča in z vožnjo nadaljujemo po strmi makadamski cesti, kateri sledimo do parkirišča, ob manjšem križišču. Ob križišču se nahajajo rdeče planinske smerne table.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj - zahod ter v prvem križišču nadaljujemo levo. V nadaljevanju se peljemo skozi podvoz pod avtocesto, nato pa prispemo do krožišča, od koder z vožnjo nadaljujemo v smeri Golnika. Pot naprej nas vodi skozi naselje Mlaka pri Kranju, mi pa na koncu naselja nadaljujemo desno v smeri naselja Srakovlje. Sledi vožnja skozi Srakovlje, Spodnjo Belo, Srednjo Belo, Zgornjo Belo (v Zgornji Beli se priključimo cesti iz Preddvora) do Bašlja, kjer glavna cesta naredi dolg levi ovinek, kjer se v smeri naravnost nadaljuje ožja cesta, ki vodi do parkirišča pri brunarici TD Bašelj (v opisih izhodišče Bašelj), mi pa od omenjenega križišča po glavni cesti nadaljujemo še dobrih 100 m do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno po cesti proti Gamsovemu raju in zaselku Laško. Le kakih 50 m naprej nadaljujemo po levi cesti, katera se postopoma prične zmerno vzpenjati. Pri zaselku Laško ponovno nadaljujemo levo, nato pa se asfalt konča in z vožnjo nadaljujemo po strmi makadamski cesti, kateri sledimo do parkirišča, ob manjšem križišču. Ob križišču se nahajajo rdeče planinske smerne table.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po širši makadamski cesti (levo Dom pod sv. Lovrencem in cerkev sv. Lovrenca), ki se zložno ter prečno vzpenja po pobočjih Gore (918 m) (Gora je vrh, ki se nahaja nad cerkvijo sv. Lovrenca). Cesta, ki se večino časa vzpenja skozi gozd višje preide na pobočja Gradišča, kjer se nam z desne priključi pot iz doline potoka Belica (izhodišče pri brunarici TD Bašelj). Po makadamski cesti hodimo še nekaj 10 metrov in že smo na naslednjem razpotju, kjer se v levo odcepi še ena pot k sv. Lovrencu.
Od omenjenega razpotja hodimo po cesti le še nekaj korakov, nato pa na desni, ob tabli, ki označuje privat parkirni prostor, nadaljujemo desno na uhojeno stezico, po kateri v minuti ali dveh nadaljnje hoje prispemo na vrh Gradišča, kjer stoji manjša lesena koča.

Trip can be prolonged to next destinations: Sveti Lovrenc (Bašelj)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak) lasko - Gradišče (Pustinjak)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing