Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Laško (at Tabor Castle) - Hum above Laško - on west ridge

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Posavsko hribovje and Dolenjskahum above laško / Laško (at Tabor Castle) - Hum above Laško
  

Laško (at Tabor Castle) - Hum above Laško (on west ridge)

 
Starting point: Laško (at Tabor Castle) (299 m)
Destination: Hum above Laško (583 m)
Path name: on west ridge
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: partly demanding marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 284 m
Altitude difference (by path): 284 m
Map: Posavsko hribovje zahodni del 1:50000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: SB72
Views: 7650
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 15
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Celje - center, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Laškemu in Zidanemu Mostu. Ko pridemo v Laško, pri semaforju nasproti motela Hum in piceriji Špica zavijemo čez most levo, nato po prednostni desno, nato 2x levo in takoj spet desno v Kidričevo cesto, tu že opazimo oznake za grad Tabor, katerim sledimo tudi še po Cesti na Svetino in ko že peljemo v klanec nas višje še en smerokaz za grad usmeri na levo in sledi še kakih 300 m vožnje do parkirišča pri gradu.
b) Iz Zasavja ali Posavja se zapeljemo v Zidani Most oz. Rimske Toplice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Celju. Ko pridemo v Laško, pri semaforju nasproti motela Hum in piceriji Špica zavijemo čez most desno, nato pa isto kot pri opisu a).

Path description (Slovenian language):

S parkirišča gremo do table, ki označuje krožno pot in se usmerimo na stezo med grmovjem v gozd. Čez 5 minut se levo odcepi steza do Blaževe skale, mi gremo desno strmo navzgor, najprej naravnost, nato v ključih do lične informacijske table z informacijami o planinskem cvetju. Nadaljujemo naprej, po nekaj minutah pridemo do razgledišča Prižnica in po nadaljnjih nekaj minutah še do enega razgledišča Divji Farovž. Z obeh se odpira lep razgled na sever. Pot potem zavije stran od roba, preči na jugozahodno stran in kaj kmalu se znajdemo pri križu tik pod vrhom. Sledi še prečenje pod vršno steno, pot je zavarovana z jeklenico, čeprav se težko smatra kot zahtevna, od križa se potem v 3 minutah znajdemo na vrhu, kjer je znamenje z napisom Hum, vpisna skrinjica, malo naprej pa še manjša miza in klop.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško lasko_pri_gradu_tabor - Hum above Laško
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing