Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Lašče - Sveti Peter -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Lašče - Sveti Peter

 
Starting point: Lašče (380 m)
Destination: Sveti Peter (888 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 508 m
Altitude difference (by path): 525 m
Map: Dolenjska, Gorjanci in Kočevski rog 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 10923
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 40
Number of comments: 6
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Novo Mesto se usmerimo na izvoz Ivančna Gorica in z vožnjo nadaljujemo v smeri Žužemberka in Črnomlja. Malo za Žužemberkom, točneje v kraju Dvor, zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Kočevja. Za mostom preko reke Krke se cesta prične strmeje vzpenjati, mi pa ji sledimo do vasi Lašče, kjer na parkirišču nasproti tamkajšnje gostilne parkiramo.
b) Z avtoceste MP Obrežje - Ljubljana se usmerimo na izvoz Novo Mesto - vzhod, mi pa z vožnjo nadaljujemo do omenjenega kraja. Iz Novega Mesta nadaljujemo vožnjo v smeri Straže, Soteske in kasneje Žužemberka. Ko pridemo do kraja Dvor zavijemo levo in z vožnjo nadaljujemo proti Kočevju. Za mostom preko reke Krke se cesta prične strmeje vzpenjati, mi pa ji sledimo do vasi Lašče, kjer na parkirišču nasproti tamkajšnje gostilne parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Nekoliko naprej od gostilne se v levo odcepi gozdna ceste, ob kateri opazimo oznake za evropsko pešpot E7. Usmerimo se na omenjeno cesto, ki kmalu izgubi asfaltno prevleko in se naprej zmerno vzpenja skozi gozd. Višje pridemo na križišče, kjer nadaljujemo po levi cesti, ob kateri opazimo oznake za Svetega Petra. Cesta se nato položi in nas iz gozda pripelje na večjo jaso imenovano Oražem. Za jaso pridemo na križišče, kjer ob lovski opazovalnici opazimo oznako za Svetega Petra, ki nas usmerjajo na desno cesto. Čeprav oznake kažejo desno, mi nadaljujemo po levi spodnji cesti, ob kateri se nadaljujemo markacije (nadaljevanje je možno tudi po desni cesti). Leva cesta se nato povsem položi, oz. se čez čas prične celo zlagoma spuščati. Omenjeni cesti pa sledimo do križišča, kjer se nam z leve priključi markirana pot iz Podgozda. Tu pri postaji križevega pota št. 8, nadaljujemo po desni nekoliko bolj strmi cesti, s katere se že kmalu v levo odcepi markirana pešpot, ki višje preči pred kratkim zapuščeno cesto. Nadaljujemo po kolovozu, ki se vzpne mimo naslednjega križa, le ta pa se postopoma spremeni v prijetno gozdno pot. Višje še enkrat prečimo cesto, pot pa ponovno nadaljujemo po kolovozu, le ta pa se tudi tukaj spremeni v pešpot, katera nas višje pripelje do mrežaste ograje. Poti, ki se naprej najprej zmerno, nato pa strmo vzpenja ob ograji, sledimo vse do vrha Svetega Petra, na katerem stoji manjše zavetišče in lesen razgledni stolp.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter lasce - Sveti Peter
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing