Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Lake Gradišče - Limbarska gora -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Zasavsko - Posavsko hribovje and Dolenjskalimbarska gora / Lake Gradišče - Limbarska gora
  

Lake Gradišče - Limbarska gora

 
Starting point: Lake Gradišče (355 m)
Destination: Limbarska gora (773 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 55 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 418 m
Altitude difference (by path): 460 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 2790
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 37
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Maribor, zapeljemo na izvoz Lukovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Moravčam. Za prečenjem Radomlje, prispemo do začetka naselja Spodnje Prapreče, kjer v križišču nadaljujemo levo v smeri Gradiškega jezera. Po krajšem vzponu, prispemo do križišča s prednostno cesto, kjer nadaljujemo desno proti Gradiškemu jezeru (levo Gradišče), nato pa le malo naprej, s prednostne ceste levo proti Gradiškemu jezeru (desno Preserje pri Lukovici), pred katerim nato parkiramo na večjem parkirišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po markirani poti v smeri Limbarske gore, ki se nadaljuje ob severni obali Gradiškega jezera. Pot, ki se nadaljuje po makadamski cesti in ki je zaprta za javni promet, kmalu zavije desno in preide na vzhodno stran jezera, kjer markirana pot proti Limbarski gori zavije levo v gozd.
Nadaljujemo proti Limbarski gori, kjer se najprej strmeje vzpnemo, nato pa se pot, ki se nadaljuje po kolovozu, hitro položi. Višje prispemo iz gozda in na desno stran se nam odpre lep pogled proti cerkvi sv. Mohorja na Mohorjevem hribu, pot pa se v nadaljnjih nekaj minutah spusti do naselja Vinje pri Moravčah, kjer je označeno razpotje.
Nadaljujemo levo v smeri Limbarske gore (desno Sv. Mohor), kjer gremo mimo nekaj hiš, kapelice in vpisne skrinjice Rokovnjaške planinske poti. Nekoliko naprej, na manjšem križišču, ob katerem se nahaja leseno znamenje, nadaljujemo desno v smeri Limbarske gore ter se vzpnemo do naselja Negastrn, kjer v križiščih sledimo markacijam. Ko zapustimo asfaltno cesto, hitro zapustimo tudi vas, na razpotju pa izberemo spodnji desni kolovoz, ki se spusti do označenega razpotja, kjer se nam priključi še markirana pot iz Krašnje.
Nadaljujemo v smeri Limbarske gore, pot pa malo naprej preči asfaltno cesto Krašnja - Moravče. Pot naprej nas vodi po makadamski cesti, s katere gremo pa že kmalu levo na markirano pot, ki postopoma preide v gozd. Po nekaj minutah dosežemo širok kolovoz, z njega pa nas markacije usmerijo levo. Sledi zmeren vzpon skozi gozd, ko se gozd konča pa prispemo na večjo senožet, kjer pot zavije levo. Sledi nekaj dokaj položne hoje, nato pa dosežemo asfaltno cesto, po kateri se v nekaj minutah in ob vse lepših razgledih, povzpnemo na vrh Limbarske gore, kjer se nahaja cerkev sv. Valentina.
Izhodišče - Vinje pri Moravčah 0:45, Vinje pri Moravčah - Limbarska gora 1:10.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (november).

On the way: Vinje pri Moravčah (394m), Negastrn (464m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora gradisko_jezero - Limbarska gora
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing