Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Lake Gradišče - Lake Gradišče - circular path around the lake

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Posavsko hribovje and Dolenjskalake gradišče / Lake Gradišče - Lake Gradišče
  

Lake Gradišče - Lake Gradišče (circular path around the lake)

 
Starting point: Lake Gradišče (355 m)
Destination: Lake Gradišče (340 m)
Path name: circular path around the lake
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: -15 m
Altitude difference (by path): 40 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 14890
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 27
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Maribor, zapeljemo na izvoz Lukovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Moravčam. Za prečenjem Radomlje, prispemo do začetka naselja Spodnje Prapreče, kjer v križišču nadaljujemo levo v smeri Gradiškega jezera. Po krajšem vzponu, prispemo do križišča s prednostno cesto, kjer nadaljujemo desno proti Gradiškemu jezeru (levo Gradišče), nato pa le malo naprej, s prednostne ceste levo proti Gradiškemu jezeru (desno Preserje pri Lukovici), pred katerim nato parkiramo na večjem parkirišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po markirani poti v smeri Limbarske gore, ki se nadaljuje ob severni obali Gradiškega jezera. Pot, ki se nadaljuje po makadamski cesti in ki je zaprta za javni promet, kmalu zavije desno in preide na vzhodno stran jezera, kjer markirana pot proti Limbarski gori (tudi pot na Sv. Mohorja preko naselja Vinje pri Moravčah) zavije levo v gozd, mi pa še naprej nadaljujemo po sprehajalni poti. Sledi krajši vzpon, nato pa še spust, za spustom pa se ponovno povsem približamo jezeru. V nadaljevanju preko mostu prečimo Drtiljščico, nato pa malo naprej prispemo do daljšega desnega ovinka, na začetku katerega se v levo odcepi vzpenjajoča se makadamska cesta, ki vodi proti vasi Prikrnica (odcep ni označen).
Tudi tu nadaljujemo desno, nekaj korakov naprej še preko enega mostička, nato pa preidemo na zahodno stran jezera, kjer se pot postopoma umakne v strnjen gozd. Ko stopimo iz gozda, na križišču nadaljujemo desno, nato pa se ponovno približamo jezeru, ob katerem nato kar nekaj časa nadaljujemo. V zadnjem delu se jezeru ponovno nekoliko umaknemo, nato pa se vzpnemo še do parkirišča, kjer smo pot začeli.
Opisana pot poteka v smeri urinega kazalca, lahko pa jo prehodimo tudi v obratni smeri.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (oktober).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče gradisko_jezero - Lake Gradišče
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing