Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Križna jama - Križna gora -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Križna jama - Križna gora

 
Starting point: Križna jama (645 m)
Destination: Križna gora (857 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 212 m
Altitude difference (by path): 220 m
Map: Snežnik 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 6355
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 21
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Unec, nato pa cesti sledimo v smeri Cerknice ter naprej v smeri Bloške Police. Na Bloški polici zapustimo glavno cesto proti Novi vasi in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Loža, mi pa se po cesti proti omenjenemu kraju peljemo le nekaj 100 metrov, nato pa nas oznake za Križno jamo usmerijo desno na vzporedno makadamsko cesto. Makadamska cesta se postopoma spušča, nato pa nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo naravnost v smeri križne jame (desno Sveta Ana in Žerovnica). Od križišča naprej se peljemo še 300 metrov, nato pa prispemo do parkirišča pred vhodom v Križno jamo.
b) Zapeljemo se v Velike Lašče ali Sodražico, od tam pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Nove vasi na Blokah. Iz Nove vasi se peljemo po glavni cesti proti Cerknici, mi pa se peljemo le do naselja Bloška Polica, kjer v križišču nadaljujemo levo v smeri Loža, mi pa se po cesti proti omenjenemu kraju peljemo le nekaj 100 metrov, nato pa nas oznake za Križno jamo usmerijo desno na vzporedno makadamsko cesto. Makadamska cesta se postopoma spušča, nato pa nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo naravnost v smeri križne jame (desno Sveta Ana in Žerovnica). Od križišča naprej se peljemo še 300 metrov, nato pa prispemo do parkirišča pred vhodom v Križno jamo.

Path description (Slovenian language):

Na začetku parkirišča opazimo rumeno planinsko smerno tablo, ki nas usmeri desno na sprva razmeroma strmo stezico, ki se prične vzpenjati skozi gozd. Pot naprej nas vodi po slabše uhojeni stezi, katera se prečno vzpenja skozi gozd ter se višje prehodno priključi stari gozdni vlaki. Še nekoliko višje stopimo na makadamsko cesto, katero dosežemo na njenem koncu, mi pa se po njej pričnemo lahkotno spuščati, a po njej hodimo le kratek čas, saj nas nato oznake za Križno goro usmerijo levo na zmerno strm kolovoz. Nekaj časa se vzpenjamo po starem kolovozu, nato pa se le ta spremeni v stezico, po kateri se nato po nekaj minutah nadaljnje hoje priključimo markirani poti z Bločic.
Tu nadaljujemo ostro levo in vzpon nadaljujemo po zmerno strmi stezi, po kateri v nekaj minutah prispemo na vrh Križne gore.
Pot je na razpotjih dobro označena, sicer pa večinoma nemarkirana.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora krizna_jama - Križna gora
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing