Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Križevska vas - Murovica -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Posavsko hribovje and Dolenjskamurovica / Križevska vas - Murovica
  

Križevska vas - Murovica

 
Starting point: Križevska vas (584 m)
Destination: Murovica (743 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 159 m
Altitude difference (by path): 175 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 4192
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 15
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Šentjakob in cesti naprej sledimo proti Litiji. Iz krožišča pri Dolskem zapeljemo na izvoz v smeri naselja Vinje, v naslednjem križišču pa gremo desno v smeri Križevske vasi. Sledi približno 5 km vožnje po nekoliko ožji in večinoma vzpenjajoči se cesti, kateri sledimo do cerkve Sv. Križa v Križevski vasi. Parkiramo na primernem mestu v bližini cerkve.
b) Najprej se zapeljemo v Litijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ljubljani. Ko prispemo do križišča pri naselju Senožete, zapeljemo na izvoz v smeri omenjenega naselja. Cesta nas nato takoj pripelje v vas, kjer v križišču zavijemo desno in se peljemo mimo gasilskega doma, za katerim pridemo do naslednjega križišča, kjer pa gremo levo. Nadaljujemo naravnost in cesti sledimo vse do Velike vasi, kjer zavijemo levo. Naprej se peljemo do Križevske vasi, kjer parkiramo na manjšem parkirišču v bližini cerkve Svetega Križa.

Path description (Slovenian language):

Od izhodišča pri cerkvi Sv. Križa nadaljujemo proti severu ter pot nadaljujemo po makadamski cesti, ki se prečno vzpenja. Po dobrih 10 minutah hoje od izhodišča, pa prispemo na manjši preval med dvema kapelicama.
Tu nadaljujemo levo (naravnost kmetija Buven, desno Cicelj) ter cesti sledimo še slabih 100 m, nato pa nas markacije povedejo levo v gozd, na sprva strmo pešpot. Steza se hitro položi, nato pa se nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti do označenega razpotja, kjer se nam priključi pot z Dolskega. Tu nadaljujemo desno ter po 5 minutah nadaljnje hoje prispemo na z gozdom poraščen vrh Murovice.

Trip can be prolonged to next destinations: Cicelj
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica krizevska_vas - Murovica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing