Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Krapina / Žutnica - Brezovica -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Žumberačka gora, Medvednica and Međimurjebrezovica / Krapina / Žutnica - Brezovica
  

Krapina / Žutnica - Brezovica

 
Starting point: Krapina / Žutnica (191 m)
Destination: Brezovica (581 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 390 m
Altitude difference (by path): 400 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: Marx
Views: 64
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 36
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Preko MP Gruškovje / Macelj se zapeljemo na Hrvaško. Avtocesto zapustimo na izvozu Đurmanec in se zapeljemo v omenjeno vas. Iz krožišča nadaljujemo v smeri Krapine, nato pa se po stari cesti peljemo po dolini Krapinice dokler ne pridemo do predmestja Krapine Doliča. Na prvem križišču gremo levo za Varaždin, prečkamo železniško progo in na parkirišču ob železniški postaji Žutnica parkiramo.
b) Na Hrvaško lahko prispemo tudi preko MP Dobovec / Lupinjak. Od tu je 10 minut do Đurmanca, od koder nadaljujemo po zgornjem opisu.

Path description (Slovenian language):

Od železniške postaje Žutnica gremo na zahod, preko železniške proge do križišča, iz križišča pa naravnost navzgor po stopnicah. Pot naprej nas vodi navzgor čez Doliče, kjer prispemo do podvoza avtoceste. Na drugi strani avtoceste gremo do lovske koče z zeleno ograjo, kjer se asfalt konča.
Tu gremo levo na širši kolovoz, z njega pa desno na strmejši ožji kolovoz, ki se kmalu položi in nas vodi ob gozdu in travniku. Malo naprej bomo prečkali potoček in prišli v krajšo erozijsko grapo kolovoza. Nad erozijskim delom pot zavije desno navzdol, če prav se zdi, da bi morali iti naravnost (tudi po poti naravnost bi prišli na cilj, vendar po daljši poti). Sledi spust vse do naslednjega potočka, katerega prečimo in preidemo v gozd. Gozd se konča pri lovski opazovalnici, za njo pa nadaljujemo čez zaraščeno poseko, kjer gremo levo nazaj v gozd. Pot naprej nas vodi po kolovozu, ko ga dosežemo pa se končajo orientacijske težave. V nadaljevanju sledimo kolovozu, ki nas vodi skozi gozd in ob robu travnika, pozneje pa prispemo na asfaltno cesto Brezovica Petrovska - Petrovsko.
Na asfaltu gremo ostro desno in sledimo pogostejšim markacijam (do tu je bilo opaziti le nekaj starih obledelih markacij), ki nas pripeljejo na servisno cesto, ki vodi na vrh Brezovice do telekomunikacijskega objekta. Hodimo po cesti in po dvajsetih minutah nadaljnje hoje prispemo tik pod vrh.
Ker je objekt ograjen ni možno stopiti na sam vrh.
Razgleda zaradi gozda ni, če pa nadaljujemo v smeri Strahinjščice, pa po nekaj 10 korakih prispemo do mesta, od koder se nam odpre lep pogled proti severu.
Prvi del poti je orientacijsko dokaj zahteven, pot pa po dežju precej blatna.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica krapina___zutnica - Brezovica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing