Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Krapina / Dolići - Brezovica -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Krapina / Dolići - Brezovica

 
Starting point: Krapina / Dolići (192 m)
Destination: Brezovica (581 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 389 m
Altitude difference (by path): 389 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: Marx
Views: 2303
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Preko MP Gruškovje / Macelj se zapeljemo na Hrvaško. Avtocesto zapustimo na izvozu Đurmanec in se zapeljemo v omenjeno vas. Iz krožišča nadaljujemo v smeri Krapine, nato pa se po stari cesti peljemo po dolini Krapinice, po kateri pa se peljemo le eno minuto, saj pred ostrim desnim ovinkom parkiramo na primernem mestu ob cesti.(Če je parkirišče zasedeno se peljemo do začetka Krapine, kjer zavijemo levo proti železniški postaji Krapina-Žutnica, kjer je veliko parkirišče)
b) Na Hrvaško lahko prispemo tudi preko MP Dobovec / Lupinjak. Od tu je 10 minut do Đurmanca, od koder nadaljujemo po zgornjem opisu.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po asfaltni cesti proti jugu v smeri proti Krapini, ampak le do desnega ovinka, kjer bomo zagledali prve markacije. Pot nas povede v gozd ter se prične precej strmo vzpenjati do nekakšnega grebena nad opuščenim kamnolomom. Tu strmina postopoma popusti in pot nas pripelje do poseke, s katere se nam odpre lep razgled na jug (pogled proti Krapini in Slemenu). S poseke nadaljujemo desno, nato pa po kolovozu stopimo v gozd, kjer se nam priključi stara pot, mi pa še nekoliko naprej stopimo na kolovoz.
Po kolovozu nadaljujemo proti severu, mi pa po njem hodimo mimo dveh razpotij vse do strmega vzhodnega pobočja. Tu se pot prične strmo vzpenjati in nas v dveh serpentinah pripelje do južnega pobočja, kjer se položi (med vzponom se nam prehodno odpre razgled proti vzhodu). Sledi rahel vzpon in prispemo do grebena, kjer se pot obrne proti zahodu. V nekaj minutah se vzpnemo do servisne ceste, ki vodi proti TV stolpu. Ko stopimo na cesto nas do vrha loči le še minuta hoda.
Z vrha Brezovice se proti vzhodu vidita Varaždin in Čakovec, proti severu pa Pohorje, a ta pogled že zelo ovira gozd.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica krapina___dolici - Brezovica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing