Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kraljev hrib - Rzenik - west path

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsrzenik / Kraljev hrib - Rzenik
  

Kraljev hrib - Rzenik (west path)

 
Starting point: Kraljev hrib (540 m)
Destination: Rzenik (1833 m)
Path name: west path
Time of walking: 3 h 40 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 1293 m
Altitude difference (by path): 1293 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 3730
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 51
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Kamniške Bistrice in žičnice na Veliko planino. V Stahovici nadaljujemo levo (smer Kamniška Bistrica in žičnica Velika planina) in zmerno vzpenjajoči cesti, nato sledimo do velikega parkirišča v bližini spodnje postaje žičnice na Veliko planino (parkirišče se nahaja na desni strani ceste).
b) Iz Podvolovljeka se preko prelaza Volovljek peljemo proti Kamniku ali pa iz Gornjega Grada preko prelaza Črnivec prav tako proti Kamniku. Ko prispemo v Stahovico iz križišča nadaljujemo desno v smeri Kamniške Bistrice in žičnice na Veliko planino. Omenjeni cesti nato sledimo do velikega parkirišča ob spodnji postaji nihalke na Veliko planino (parkirišče se nahaja na desni strani ceste).

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po cesti v smeri planine Dol in Velike planine. Po približno 100 metrih hoje po cesti, tik pred prvim desnim ovinkom, bomo na levi strani opazili sprva široko stezico, ki se vzpne v gozd (odcep ni označen). Nadaljujemo po omenjeni poti, ki kmalu preči pas grmičevja in nas takoj za tem pripelje na razpotje, kjer nadaljujemo po desni poti. Naprej se vzpenjamo po stezi, ki nas po krajšem vzponu pripelje do gozdne ceste, kateri sledimo v levo (neoznačeno).
Po minuti ali dveh hoje po cesti, pridemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo desno po markirani pešpoti. Pot naprej se sprva zložno vzpne med rastiščem čemaža, nato pa se začne vse strmeje vzpenjati. Razmeroma strma pot, ki ves čas poteka skozi gozd, nas višje pripelje do kratkega dela, ki je izpostavljen padajočemu kamenju. Naprej se pot še strmeje vzpne, nato pa zavije v levo, kjer strmina popusti. Sledi le še nekaj minut lahkotne hoje in pot nas pripelje do gozdne ceste, kateri sledimo v desno. Cesti, ki že takoj preide iz gozda na zahodni rob planine Dol sledimo približno 5 minut, do označenega razpotja, kjer nadaljujemo levo v smeri Konja (desno Velika planina).
Pot naprej se zmerno vzpne čez travnik, nato pa preide v gozd, kjer zavije v desno ter se postopoma prične vse strmeje vzpenjati. Sledi približno 20 minut strmega vzpona skozi gozd, nato pa nas pot pripelje do manjšega razgledišča. Tu pot zavije levo ter se tudi nekoliko položi. Nadaljujemo po zmerno strmi poti, kjer iz vse bolj redkega gozda kmalu preidemo v pas ruševja. Sledi še kratek vzpon po dobro uhojeni poti skozi ruševje in pot nas pripelje na planino Rzenik, ob robu katere opazimo pastirsko kočo.
Pri koči zapustimo markirano pot, ki vodi na Konja in se usmerimo nekoliko levo ter se sprehodimo na zahodni del, deloma zaraščene planine. Tu bomo med ruševjem opazili slabše uhojeno stezico, ki nas povede v strnjen pas ruševja, skozi katerega vodi sicer požagana, a z visoko travo porasla stezica. Zmerno strma pot, se postopoma obrača vse bolj proti levi, nato pa, ko doseže greben zavije v desno in nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na travnat vrh.
Kraljev hrib - planina Dol 2:00, planina Dol - planina Rzenik 1:00, planina Rzenik - Rzenik 40 minut.

On the way: Planina Dol (1308m), Planina Rzenik (1654m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik kraljev_hrib - Rzenik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing