Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kraljev dol - Planina Vodole -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsplanina vodole / Kraljev dol - Planina Vodole
  

Kraljev dol - Planina Vodole

 
Starting point: Kraljev dol (1400 m)
Destination: Planina Vodole (1570 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 170 m
Altitude difference (by path): 170 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 5267
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 8
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Luče, nato pa z vožnjo nadaljujemo v dolino Podvolovjek (smer Kamnik in Kranjski Rak). Pri oznaki ceste med 11 in 11,5 km, bomo prišli do manjšega križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Usmerimo se na to sprva še asfaltirano cesto, kateri v križiščih sledimo v smeri planine Ravne. Po 9 km vožnje od glavne ceste (od tega 8 km makadama) bomo prišli do ostrega desnega ovinka sredi katerega se v levo odcepi cesta, ki je že na samem začetku zaprta s pašno ograjo. Usmerimo se na omenjeno cesto, kateri nato sledimo do parkirišča na koncu le te.
Iz Kamnika se peljemo proti prelazu Črnivec, a le do križišča, kjer se ostro v levo odcepi cesta proti Kranjskemu Raku (odcep je označen in se nahaja le 500 m pred omenjenim prelazom). V križišču pri Kranjskem Raku nadaljujemo naravnost po glavni cesti, ki se začne spuščati v dolino Podvolovjek. V omenjeni dolini bomo le 100 m za barom Gams prišli do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Naprej sledi zgornjemu opisu.

Path description (Slovenian language):

Od konca ceste prečimo ograjo in nato takoj za njo nadaljujemo desno ob njej strmo navzgor. Pot gre kmalu v gozd, kjer se nekaj časa strmo vzpenja, nato pa se postopoma položi. Sledi nekajminutna hoja skozi vse bolj redek gozd in razmeroma zložna pot nas hitro pripelje do propadajoče pastirske koče na planini Vodole.

Trip can be prolonged to next destinations: Chapel on Molička planina (1 h 45 min), Kocbekov dom na Korošici (2 h), Veliki vrh (Veža) (2 h 5 min), Ojstrica (3 h 15 min), Planjava (4 h)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kraljev_dol - Planina Vodole kraljev_dol - Planina Vodole kraljev_dol - Planina Vodole kraljev_dol - Planina Vodole kraljev_dol - Planina Vodole kraljev_dol - Planina Vodole kraljev_dol - Planina Vodole kraljev_dol - Planina Vodole
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing