Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kovinarska koča v Krmi - Debela peč - hunting path

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsdebela peč / Kovinarska koča v Krmi - Debela peč
  

Kovinarska koča v Krmi - Debela peč (hunting path)

 
Starting point: Kovinarska koča v Krmi (870 m)
Destination: Debela peč (2014 m)
Path name: hunting path
Time of walking: 3 h 45 min
Difficulty: very difficult pathless terrain
Difficulty of skiing: very demanding
Altitude difference: 1144 m
Altitude difference (by path): 1175 m
Map: Triglav 1:25 000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Author: matic4
Views: 11158
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 9
Access to starting point (Slovenian language):

Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Hrušica in cesti naprej sledimo v smeri Kranjske Gore. Le malo pred vasjo Dovje pa se z glavne ceste v levo odcepi cesta, ki pelje v Mojstrano (Vrata, Kot in Krmo). Cesti naprej sledimo v smeri vasi Radovna in doline Krma in Kot. Razmeroma strma cesta nas nato pelje mimo table TNP, za katero se cesta kmalu položi in nas pripelje do križišča, kjer se desno odcepi makadamska cesta v dolino Kot. Nadaljujemo naravnost po cesti, ki se začne spuščati. Sredi spusta pa se desno odcepi cesta v dolino Krmo (naravnost Radovna). Nekoliko naprej pridemo na naslednje križišče, kjer nadaljujemo desno v smeri Krme. Makadamska cesta nas nato pripelje do Kovinarske koče. Pred kočo na urejenem parkirišču parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Za kočo se začne lovska stezica. Pot se vije naravnost navzgor po desnem bregu grape pod Debelo pečjo. Sprva pot teče vzporedno z grapo, kasneje pa se usmeri nekoliko bolj desno in se vije v ključih po gozdnem hrbtu. Držimo se najbolj uhojene poti. Pot se nekoliko položi, sledi prečenje struge, na levi nas možic usmeri naprej po strugi, nato pa levo na pot. Lovska pot napravi dolg ovinek v levo, nato ponovno prečimo strugo. Odpre se nam pogled na severno steno Debele peči. Pot se vije med ruševjem in travo in se višje povsem približa steni. Pri steni se pot obrne v desno (proti vzhodu). Pot teče vzporedno s steno. Ko pridemo do dreves se pot še nekajkrat dvigne in spusti. Kmalu opazimo vzporedno pot kakšnih dvajset metrov pod nami tik pred širšo grapo pred nami. Po slabo uhojeni stezi se spustimo navzdol do spodnje poti. Nadaljevanje po zgornji poti je precej bolj zahtevno - pri prečenju naslednje grape. Po spodnji poti prečimo dve grapi in nadaljujemo po poti do glavne grape. Pot tu skoraj ugasne, le tu in tam so še sledi. Pred seboj na levi vidimo vodo, ki teče čez skok. Hodimo ob steni, slabo pot ujamemo nekoliko bolj desno. Po najlažjih prehodih pridemo do melišča z razmetanimi balvani. Usmerimo se navzgor rahlo levo, v pomoč nam je nekaj možicev. Višje pridemo pod skok in ga preplezamo. Prvi skok je najtežji (II). Nad skokom se grapa nekoliko položi, sledi hoja po zagruščeni grapi, lažje plezanje in še dvakrat plezanje čez skok. Skala je krušljiva. Nad zadnjim skokom se grapa razpre. Usmerimo se nekoliko bolj v levo, po grušču dosežemo skrotje. Sprva nam je v pomoč nekaj možicev ,kasneje se po občutku gibljemo po najlažjih prehodih (izogibamo se ruševju). Kmalu zagledamo markirano pot. Ko pridemo do poti zavijemo levo. Markirani poti sledimo še 20 minut do vrha Debele peči.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč kovinarska_koca_v_krmi - Debela peč
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing