Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Koprivna (Šumel) - Sveti Jakob in Koprivna -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankssveti jakob in koprivna / Koprivna (Šumel) - Sveti Jakob in Koprivna
  

Koprivna (Šumel) - Sveti Jakob in Koprivna

 
Starting point: Koprivna (Šumel) (786 m)
Destination: Sveti Jakob in Koprivna (1062 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 276 m
Altitude difference (by path): 276 m
Map: Koroška 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 219
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 17
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Črno na Koroškem, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Koprivne in Solčave. V nadaljevanju se peljemo po dolini ob reki Meži, ko pa prispemo do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti Solčavi, pa se prične opisana pot. Parkiramo nekje v bližini na primernem mestu ob cesti.
b) Zapeljemo se v Solčavo, nato pa sledimo oznakam za Črno na Koroškem. Sledi vzpon na prelaz Spodnje Sleme, z njega pa spust proti Črni na Koroškem in Koprivni. Ko prispemo v dolino, do križišča s cesto, ki vodi iz Koprivne proti Črni na Koroškem, smo na začetku opisane poti. Parkiramo nekje v bližini na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na cesto v smeri Solčave, Podolševe in Logarske doline, planinska tabla, ki je bila včasih ob cestnih tablah, pa sedaj leži skrita v bližini. Pot nas sprva vodi mimo domačije Šumel, pred naslednjimi hišami pa gremo rahlo desno na kolovoz, ki preko travnika preide v gozd ter se prične prečno vzpenjati. Sledi nekaj minut prečnega vzpona, nato pa se kolovoz položi in nekoliko naprej celo rahlo spusti. Po krajšem spustu dosežemo drug kolovoz, mi pa mu sledimo v desno, na nekaj razpotjih pa nadaljujemo naravnost. Ko prispemo do lesenega križa se obrnemo ostro v desno ter v nadaljevanju prečimo pobočja proti vzhodu. Sledi nekaj manjših razpotij, kjer gremo naravnost, kolovoz pa se na neizrazitem grebenu polkrožno obrne nazaj proti zahodu. Tu nas pot pripelje iz gozda, do cerkve sv. Jakoba pa nas loči le še krajši sprehod ter prečenje dveh pašnih ograj.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 in 2019 (julij).

Trip can be prolonged to next destinations: Govca (Olševa) (3 h 25 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna koprivna_sumel - Sveti Jakob in Koprivna
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing