Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Konjska raven (Pokljuka) - Galetovec -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsgaletovec / Konjska raven (Pokljuka) - Galetovec
  

Konjska raven (Pokljuka) - Galetovec

 
Starting point: Konjska raven (Pokljuka) (1220 m)
Destination: Galetovec (1265 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 45 m
Altitude difference (by path): 65 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 6510
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z Bleda ali Jesenic se zapeljemo na Pokljuko, nato pa, ko smo že na planoti zavijemo levo v smeri Bohinja. V nadaljevanju se peljemo po cesti proti Gorjušam, med oznakama ceste 3,5 in 4 km, pa zavijemo levo, na gozdno cesto v smeri Belske planine. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
b) Iz Železnikov ali Podbrda se zapeljemo v Bohinjsko Bistrico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Bleda. Kmalu za Petrolovo bencinsko črpalko, ki se nahaja le malo za Bohinjsko Bistrico, pa z vožnjo nadaljujemo levo v smeri Pokljuke in Jereke. V nadaljevanju se cesta najprej strmo vzpne, nato pa se za Koriti postopoma položi in nas pripelje do križišča ob avtobusni postaji, kjer nadaljujemo desno v smeri Pokljuke, Koprivnika in Jereke (naravnost Srednja vas). Takoj za križiščem prispemo v Jereko, mi pa iz križišča pred cerkvijo nadaljujemo naravnost proti Pokljuki (levo Podjelje). Za Jereko se cesta ponovno prične strmeje vzpenjati, višje pa se položi in se nadaljuje ob Mrzlem potoku, kjer se v levo odcepi cesta v Koprivnik v Bohinju, mi pa nadaljujemo naravnost proti Pokljuki in Gorjušam. Za Gorjušami cesta preide v gozd, mi pa se po njej peljemo do oznake ceste med 4 in 3,5 km, kjer zavijemo desno, na gozdno cesto v smeri Belske planine. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po makadamski cesti v smeri Belske planine. Cesta, po kateri hodimo se zložno vzpenja skozi smrekov gozd, ko pa se gozd prične redčiti, prispemo na obrobje Belske planine. Tu prispemo na manjše križišče, mi pa nadaljujemo po rahlo levi cesti, ki nas pripelje v osrčje planine, kjer stoji več lesenih koč.
Na drugi strani planine se vrnemo na rahlo desno cesto, po njej pa nadaljujemo po manjši dolinici do nekaj minut oddaljenega označenega razpotja.
Z razpotja nadaljujemo desno v smeri Galetovca in Bohinjske Bele (naravnost Turn in Bohinjska Bela).
Pot naprej nas vodi po prijetnem kolovozu, katerega po nekaj minutah zapustimo, saj nas oznake za Galetovec usmerijo levo, na sprva slabše opazno stezico, ki se spusti ob robu gozda do manjše dolinice, kjer preide v gozd. Skozi gozd sledimo markacijam in gozdni poti, po kateri se v nekaj minutah povzpnemo na razgleden vrh.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (maj).

On the way: Belska planina (1237m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec konjska_raven_pokljuka - Galetovec
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing