Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kokra (resting place Kokra-sotočje) - Kopa (Partizanski vrh) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpskopa (partizanski vrh) / Kokra (resting place Kokra-sotočje) - Kopa (Partizanski vrh)
  

Kokra (resting place Kokra-sotočje) - Kopa (Partizanski vrh)

 
Starting point: Kokra (resting place Kokra-sotočje) (520 m)
Destination: Kopa (Partizanski vrh) (1024 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 504 m
Altitude difference (by path): 545 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 320
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 36
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Preddvor, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Zgornjem Jezerskem. Ko prispemo v Kokro, bomo hitro prišli do transformatorja, kjer je izhodišče poti za Dom Čemšenik. Parkiramo lahko že tu, lahko pa se odpeljemo še približno 100 metrov naprej, kjer bomo na levi, pod manjšo steno opazili kolesarsko počivališče, kjer je tudi nekaj prostora za parkiranje.
b) Z Zgornjega Jezerskega se peljemo proti Preddvoru. Pri koncu naselja Kokra, prečimo potok Čemšenik, takoj za mostom pa na desni ob kolesarskem počivališču parkiramo na primernem prostoru ob cesti. Parkiramo lahko tudi 100 metrov naprej na parkirišču ob transformatorju, ki se nahaja na levi strani ceste.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo ob glavni cesti v smeri Jezerskega, kjer prečimo Čemšeniški potok, za potokom pa gremo desno na stransko cesto, ob kateri so oznake za Davovec, Kopo in Skutman. Za križiščem preko mostu prečimo reko Kokro, pri domačiji pr Hkavc pa gremo desno. Po krajšem prečnem vzponu prispemo še do zadnje hiše, za katero gremo levo v klanec na makadamsko cesto, s katere pa gremo še pred senožetjo desno na širok kolovoz, ki preide v gozd ter se prične strmeje vzpenjati. Sledi vzpon po širokem kolovozu oz. slabši cesti, precej strma pot pa višje naredi nekaj serpentin, na razpotjih pa sledimo širši poti. Tej poti nato sledimo vse do Zapečnikove planine, katero prepoznamo po tem, da smo prispeli na razgledno pobočje, s katerega se nam odpre lep razgled proti zahodu.
Na začetku Zapečnikove planine, kjer širok kolovoz zavije desno, pa mi nadaljujemo rahlo levo na stezico, ki se vzpne na neizrazit greben in nato zavije desno. Z grebena se nam sprva odpre lep razgled v smeri Kočne in Grintovca, pot pa nato preide v gozd ter se prične strmeje vzpenjati. Sledi še nekaj minut vzpona in prispemo na označen vrh Skutmana.
S Skutmana nadaljujemo v smeri Kope in Davovca, kjer se najprej spustimo po grebenski poti, ki nas kmalu pripelje v bolj redek gozd, od koder se nam odpre lep pogled proti Grintovcem. Za razglednim delom se pot vrne v gozd ter se prehodno vzpne, nato pa se spusti do manjšega sedelca, kjer se priključimo poti z Možjance.
Nadaljujemo naravnost (desno navzdol Možjanca) in pot nadaljujemo po grebenu. Po kaki minuti se pot grebenu prehodno umakne rahlo v desno, nato pa se nanj vrne ter se po njem vzpenja vse do vrha Kope. Opisana pot ni markirana, je pa na nekaj razpotjih označena.
Izhodišče - Zapečnikova planina 1:00. Zapečnikova planina - Skutman 0:10, Skutman - Kopa 0:35.

On the way: Zapečnikova planina (840m), Skutman (911m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh) kokra_pocivalisce_kokra-sotocje - Kopa (Partizanski vrh)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing