Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kočna - Žerjavec (Kavče) - south path

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsžerjavec (kavče) / Kočna - Žerjavec (Kavče)
  

Kočna - Žerjavec (Kavče) (south path)

 
Starting point: Kočna (660 m)
Destination: Žerjavec (Kavče) (805 m)
Path name: south path
Time of walking: 0 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 145 m
Altitude difference (by path): 145 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Author: heinz
Views: 1237
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 22
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lipce, na katerem zavijemo levo v smeri Blejska Dobrava in Spodnje Gorje. Že kmalu ko prevozimo železniški podvoz, smo v naslednjem križišču, kjer zavijemo desno - Bled, Kočna. Sprva serpentinasta cesta se vzpne naravnost proti zahodu in kmalu v levem ovinku doseže vrh oz. naselje Kočna. Naše izhodišče se nahaja na levi strani ceste, nekaj metrov pred krajevno tablo. Zaradi neprekinjene črte peljemo naprej mimo prvih hiš, kjer na desni opazimo avtobusno postajo. Tu obrnemo in se vrnemo nazaj, skoraj do ovinka, preden bi se spustili nazaj v dolino. Ustavimo na makadamskem parkirišču.

Path description (Slovenian language):

Od izhodišča se usmerimo nazaj po cesti proti naselju. Po 250 m, se nekaj metrov pred avtobusno postajo z desne usmerimo na ožjo stransko asfaltirano cesto na naši levi, ki nas popelje mimo nekaj hiš v klanček. Ko se za levim ovinkom cesta položi in izgubi asfaltno podlago, nas pripelje na večji travnik. Tu se usmerimo pravokotno levo, proti zapuščenemu objektu, mimo katerega gremo po desni, v gozd. Široka pot v gozdu se rahlo vzpenja, ter v kratkem na razpotju zavije skoraj pravokotno desno. V nadaljevanju ob zmerno vzpenjajoči se poti naletimo na klopco, nekoliko višje (bližina sedla med hriboma Žerjavec in Vrše) pa na novo razpotje, kjer smo deležni delnega pogleda na drugo stran hriba v smeri proti Žirovnici. Tu se usmerimo ostro levo, ter stopimo na široko pot, ki se rahlo vzpenja nazaj v smeri od koder smo prišli. Po nekaj 10 metrih prezremo desni odcep in nadaljujemo naravnost po poti v klanec. Ta nas kmalu pripelje do tv oddajnika, mimo katerega nadaljujemo v isti smeri proti vrhu hriba. Kmalu nas lepa pot skozi majhen gozdič, prek nekaj manjših skal pripelje na južni rob vršnega grebena Žerjavca. Od tu nas loči le še nekaj metrov do skalnatega pomola s klopco, ki predstavlja vrh, kjer si odpočijemo in privoščimo razgled na naselje Kočna, Poljansko Babo, Gorje s Pokljuko, Boršt, ter na del Karavank na naši desni.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče) kocna - Žerjavec (Kavče)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing