Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kočevje - Požgani hrib - Kalan way

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Kočevje - Požgani hrib (Kalan way)

 
Starting point: Kočevje (464 m)
Destination: Požgani hrib (1009 m)
Path name: Kalan way
Time of walking: 2 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 545 m
Altitude difference (by path): 650 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 3409
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Kočevje, nato pa poiščemo Podgorsko ulico (le ta se z glavne ceste odcepi v desno - smer vožnje proti Delnicam). Na koncu omenjene ulice bomo opazili planinske table in ob njih lepo urejeno parkirišče.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se sprehodimo do dobro označenega razpotja, nato pa nadaljujemo desno v smeri Kalanove poti (levo Grajska pot). Markirana pot, ki sprva poteka po cesti, kmalu le to zapusti in se nadaljuje levo skozi gozd. Naprej se vzpenjamo po poti na kateri se strmina stopnjuje, le ta pa nekajkrat preči gozdno cesto. Višje strmina popusti in pot se priključi gozdni cesti po kateri nadaljujemo vzpon. Cesta se že kmalu začne spuščati in nas v nekaj korakih pripelje do označenega razpotja, kjer nadaljujemo naravnost v smeri koče pri Jelenovem studencu (levo Mestni vrh, desno Ledenik).
Od razpotja do koče imamo le še nekaj minut lahkotne hoje.
Od koče nadaljujemo v smeri Kočevske Reke in ledene jame po kolovozu, ki nas v nekaj korakih vzpona pripelje do makadamske ceste. Omenjeno cesto le prečimo, saj nas oznake za Ledeno jamo usmerijo na peš pot, ki se nadaljuje vzporedno s cesto. Po nekaj minutah hoje skozi gozd se vrnemo na makadamsko cesto, kateri sledimo v desno, a le do naslednjega razpotja.
Nadaljujemo levo v smeri Požganega hriba (desno Ledena jama) po kolovozu, ki se nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti. Čez čas opazimo smerno tablo, ki nas usmeri levo na peš pot, po kateri se v nekaj minutah nadaljnje hoje povzpnemo na Požgani hrib.

On the way: Koča pri Jelenovem studencu (850m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing