Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kočevje - Požgani hrib - Grajska way

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Kočevje - Požgani hrib (Grajska way)

 
Starting point: Kočevje (464 m)
Destination: Požgani hrib (1009 m)
Path name: Grajska way
Time of walking: 1 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 545 m
Altitude difference (by path): 600 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 4496
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Kočevje, nato pa poiščemo Podgorsko ulico (le ta se z glavne ceste odcepi v desno - smer vožnje proti Delnicam). Na koncu omenjene ulice bomo opazili planinske table in ob njih lepo urejeno parkirišče.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se sprehodimo do dobro označenega razpotja, nato pa nadaljujemo levo v smeri Grajske poti (desno Kalanova pot). Sprva obidemo hišo, nato pa pot zavije v levo in se prečno vzpne čez travnato pobočje. Pot gre nato v gozd, kjer se v zmernem vzponu nadaljuje po razmeroma širokem kolovozu. Višje kolovoz preči gozdno cesto in se postopoma spremeni v nekoliko bolj strmo peš pot. Dobro označena pot višje še nekajkrat preči cesto in nas za tem pripelje do razpotja, kjer nadaljujemo rahlo levo v smeri proti Livoldskemu vrhu in gradu Fridrihštajn (desno Mestni vrh in koča pri Jelenovem studencu). Še naprej dobro označena pot višje preči cesto (levo Livoldski vrh) in se le nekoliko naprej razcepi na dva dela. Nadaljujemo desno v smeri Fridrihštajnske stene in Požganega vrha (levo Fridrihštajn običajna pot). Pot se po nekaj korakih ponovno razdeli na dva dela, mi pa nadaljujemo po desni poti, ki se začne spuščati (levo plezalna pot na Fridrihštajn). Po krajšem spustu se pot zravna, nato pa se nadaljuje po kolovozu, ki se zmerno vzpenja. Po nekaj minutah nadaljnje hoje bomo opazili markacije, ki nas usmerijo desno na strmo peš pot po kateri se v nekaj minutah povzpnemo na deloma razgleden vrh.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib kocevje - Požgani hrib
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing