Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Klemenčevo - Kamniški vrh - on southwest slope

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpskamniški vrh / Klemenčevo - Kamniški vrh
  

Klemenčevo - Kamniški vrh (on southwest slope)

 
Starting point: Klemenčevo (600 m)
Destination: Kamniški vrh (1259 m)
Path name: on southwest slope
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 659 m
Altitude difference (by path): 659 m
Map: Kamniško - Savinjske Alpe, 1 : 50.000, PZS
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Author: Kriška
Views: 18926
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 32
Number of comments: 7
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Kamnika se peljemo proti Stahovici. Takoj za vasjo Godič zavijemo levo na cesto v smeri Županjih njiv, v naslednjem križišču pa se usmerimo levo v smeri Bistričice. Cesti sledimo do vasi Klemenčevo, peljemo se mimo table, ki označuje začetek naselja do samega naselja, mimo obračališča za avtobus, ter nato parkiramo na manjšem parkirišču nekaj deset metrov naprej od obračališča, na desnem robu ceste, tik pred odcepom ožje poti (kolovoza), ki se nekoliko spusti proti strugi Bistričice (možno je tudi parkiranje še nekaj 10 m naprej ob cesti, če nižje ni prostora). Pot proti strugi se odcepi v desno na mestu, kjer se cesta, po kateri smo se pripeljali, nekoliko bolj strmo vzpne in rahlo zavije v levo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se napotimo na ožjo pot, ki se odcepi v desno navzdol in nas hitro pripelje do plitve struge Bistričice, ki jo dvakrat prečkamo (po kamenju, mostička ni). Kolovoz se nato večinoma lahno, krajši čas pa tudi nekoliko bolj strmo vzpenja ob travniku in po redkem gozdu. Kmalu pridemo do razcepa poti, držimo se širšega kolovoza v desno. Še malo za tem pridemo do pašne ograje na kolovozu, za njo pa kolovozna pot, po kateri hodimo, zavije v desno. Na mestu, kjer kolovoz zavije v desno, se odcepi sicer še ena pot navzgor v levo, ki pa je slabša in se višje priključi poti, po kateri hodimo. Kmalu pridemo iz gozda in na svoji desni vidimo pašno ograjo, mi pa se vzpnemo po stezici, ki nas usmeri mimo nje navzgor. Steza nas pripelje na razgledno pobočje, na katerem naletimo na klopco, po krajšem vzponu od klopce naprej pa pridemo ponovno do pašne ograje, ki jo prečimo. Na tem mestu smo prispeli na križišče neoznačene steze po kateri hodimo, z označeno potjo, ki na naši desni pripelje iz zaselka Slevo. To označeno pot samo prečkamo in se vzpnemo naprej v naši dosedanji smeri (ne nadaljujemo rahlo levo po označeni poti), po dobro vidni poti (širok kolovoz), ki se nato ves čas vzpenja po desnem robu pašnika planine Ravne senožeti. Ko pridemo mimo razpadajoče lesene barake (na svoji levi), se pot bolj strmo vzpne in nas kmalu privede na razpotje. Levo navzgor vodi zahtevnejša, zelo strma pot, ki se vzpenja ob robu grape imenovane Slevška roža, mi pa nadaljujemo naravnost, po stezi, ki nas hitro pripelje do malce nerodnega prečkanja melišča, ki se spušča s te grape strmo navzdol. Ta predel je kratek, le kakšnih 30 m, je pa zaradi naklona melišča potreben previden korak zaradi nevarnosti zdrsa. Za tem pridemo na prostrano travnato jugozahodno pobočje Kamniškega vrha, ki ga po zelo ozki, vendar dobro uhojeni stezici prečkamo v zelo zmernem vzponu proti jugu. Stezica nas privede do razgledne točke s klopco, ki je desno od naše poti, pot pa na tem mestu zavije v levo in se nekoliko bolj strmo vzpne in nas kmalu privede do križišča s smernimi tablami. Z desne se tu priključi pot iz Stahovice in Županjih njiv, kažipot v levo pa usmerja v smer Kamniški vrh in planina Osredek. Naravnost navzgor se strmo vzpne direktna pot na Kamniški vrh, mi pa se usmerimo na levo stezo, ki se nato v razmeroma strmem vzponu vzpne do sedla, kjer se usmerimo desno, po široki strmi poti na Kamniški vrh, ki ga dosežemo v nadaljnjih 10 minutah hoje, ko prispemo do vpisne skrinjice in žiga. Nekaj minut po stezi naprej pa pridemo do razgledne točke z nekaj klopcami in bivakom.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh klemencevo - Kamniški vrh
Video:
Snežna pobočja Kamniškega vrha - Polet ob zasneženem pobočju
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing