Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kamnica - Cicelj - via farm Buven

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Kamnica - Cicelj (via farm Buven)

 
Starting point: Kamnica (293 m)
Destination: Cicelj (836 m)
Path name: via farm Buven
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 543 m
Altitude difference (by path): 575 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 550
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 37
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Šentjakob in cesti naprej sledimo proti Litiji. Pri trgovini Mercator v Dolskem zavijemo levo ter se po nekoliko ožji cesti zapeljemo do parkirišča ob župnijski cerkvi sv. Helene.
b) Najprej se zapeljemo v Litijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ljubljani. Pri trgovini Mercator v Dolskem zavijemo desno ter se po nekoliko ožji cesti zapeljemo do parkirišča ob župnijski cerkvi sv. Helene.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se pričnemo vzpenjati in po nekaj 10 korakih se priključimo za spoznanje širši cesti, kateri sledimo v desno. V nadaljevanju se vzpenjamo po asfaltni cesti, ki ima višje nekaj markiranih bližnjic, ko pa se serpentine končajo, z vzponom nadaljujemo po cesti. Višje nas cesta vodi še mimo nekaj zaselkov in dveh odcepov poti v levo proti Murovici, mi pa ves čas nadaljujemo naravnost po asfaltni cesti. Za obema odcepoma prispemo do središča naselja Zagorica pri Dolskem, kjer nas pot vodi mimo rojstne hiše barona Jurija Vege, ki se je rodil leta 1754.
Ko se Zagorica konča, hitro prispemo do cerkve v Križevski vasi, kjer nadaljujemo ostro levo, na makadamsko cesto, ki se prične prečno vzpenjati proti levi (levo ob otroških igralih vodi strmejša markirana pot na Cicelj). Sledi nekoliko bolj strm vzpon, nato pa dosežemo preval nad kmetijo Buven, kjer se nahajata dve kapelici, desna, ob kateri nadaljujemo je že precej stara (levo Murovica, naravnost kmetija Buven).
Nadaljujemo desno po markirani poti, ki se prične zmerno vzpenjati skozi pas grmičevja in gozda. Višje se steza položi in nas pripelje na traktorsko vlako, kateri pa se le nekaj korakov naprej priključi še markirana pot iz Križevske vasi. Nadaljujemo po kolovozu, ki se malo višje spremeni v postopoma vse bolj strmo pešpot. Ko se višje pot ponovno položi, pa se nam z desne priključi še lovska pot iz Velike vasi. Tudi tu nadaljujemo naravnost ter po minuti nadaljnje hoje prispemo na z gozdom poraščen Cicelj.
Kamnica - Križevska vas 1:00, Križevska vas - Cicelj 45 minut.

On the way: Zagorica pri Dolskem (547m), Križevska vas (584m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing