Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kamnica - Cicelj -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Kamnica - Cicelj

 
Starting point: Kamnica (293 m)
Destination: Cicelj (836 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 543 m
Altitude difference (by path): 570 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 907
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 36
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Šentjakob in cesti naprej sledimo proti Litiji. Pri trgovini Mercator v Dolskem zavijemo levo ter se po nekoliko ožji cesti zapeljemo do parkirišča ob župnijski cerkvi sv. Helene.
b) Najprej se zapeljemo v Litijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ljubljani. Pri trgovini Mercator v Dolskem zavijemo desno ter se po nekoliko ožji cesti zapeljemo do parkirišča ob župnijski cerkvi sv. Helene.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se pričnemo vzpenjati in po nekaj 10 korakih se priključimo za spoznanje širši cesti, kateri sledimo v desno. V nadaljevanju se vzpenjamo po asfaltni cesti, ki ima višje nekaj markiranih bližnjic, ko pa se serpentine končajo, z vzponom nadaljujemo po cesti. Višje nas cesta vodi še mimo nekaj zaselkov in dveh odcepov poti v levo proti Murovici, mi pa ves čas nadaljujemo naravnost po asfaltni cesti. Za obema odcepoma prispemo do središča naselja Zagorica pri Dolskem, kjer nas pot vodi mimo rojstne hiše barona Jurija Vege, ki se je rodil leta 1754.
Ko se Zagorica konča, hitro prispemo do cerkve v Križevski vasi, kjer nadaljujemo levo na pot, ki se nadaljuje ob otroških igralih (ostro levo pot mimo kmetije Buven).
Ob igralih opazimo napis za sv. Miklavža, ki nas usmeri na pot, ki po levi strani obide igrala in po desni bližnjo hišo, za katero stopimo na kolovoz, kateremu sledimo v desno. Sprva se nam s kolovoza odpre še lep pogled na Križevsko vas in okoliško hribovje, nato pa pot preide v gozd, skozi katerega se ves čas vzpenja po kolovozu, ki naredi nekaj serpentin. Višje dosežemo greben Ciclja, mi pa nadaljujemo desno (levo kmetija Buven in Murovica), po kolovozu, ki se malo višje spremeni v postopoma vse bolj strmo pešpot. Ko se višje pot ponovno položi, pa se nam z desne priključi še lovska pot iz Velike vasi. Tudi tu nadaljujemo naravnost ter po minuti nadaljnje hoje prispemo na z gozdom poraščen Cicelj.
Kamnica - Križevska vas 1:00, Križevska vas - Cicelj 40 minut.

On the way: Zagorica pri Dolskem (547m), Križevska vas (584m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj kamnica - Cicelj
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing