Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Jezerski vrh - Roblekova planina -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksroblekova planina / Jezerski vrh - Roblekova planina
  

Jezerski vrh - Roblekova planina

 
Starting point: Jezerski vrh (1218 m)
Destination: Roblekova planina (1284 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 66 m
Altitude difference (by path): 125 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 6191
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod in cesti naprej sledimo v smeri Jezerskega. Z Zgornjega Jezerskega z vožnjo nadaljujemo proti Avstriji, mi pa se po njej peljemo do mejnega prehoda Jezerski vrh, kjer na označenem parkirišču na slovenski strani parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se sprehodimo do bližnje makadamske ceste, ki se vzpne severno od mejnega prehoda, le ta pa nas že po nekaj metrih pripelje do avstrijskih planinskih tabel, kjer se s ceste v desno odcepi markirana pot na Pristovški Storžič. Omenjeni odcep v desno "spregledamo" in pot nadaljujemo po makadamski cesti, ki se obrne nekoliko v levo ter se še nekaj časa zložno do zmerno vzpenja. S ceste, ki se nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti, pa se nam občasno odpre lep razgled na verigo Kamniško Savinjskih Alp. Čez čas nas cesta s pobočij Pristovškega Storžiča pripelje do stare stražarnice JLA na Ankovi planini.
Od tu se cesta nadaljuje desno, nato pa se polkrožno obrača proti levi, kjer nas nekoliko višje pripelje pod vrh vrha Roblek. Cesta se nato prične strmeje spuščati ter nas po krajšem spustu pripelje do državne meje med Slovenijo in Avstrijo. Tu prekoračimo državno mejo ter se v nekaj 10 korakih spustimo do stanu na Roblekovi planini.

Trip can be prolonged to next destinations: Pečovnik (1 h 45 min), Virnikov Grintovec (1 h 10 min), Pečovnik (survey point 1668) (1 h 55 min), Plešivec (2 h 40 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina jezerski_vrh - Roblekova planina
Video:
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing