Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Jezero - Sveti Tomaž (Planinca) - via domačija Špelin

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Jezero - Sveti Tomaž (Planinca) (via domačija Špelin)

 
Starting point: Jezero (290 m)
Destination: Sveti Tomaž (Planinca) (572 m)
Path name: via domačija Špelin
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 282 m
Altitude difference (by path): 282 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3822
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 21
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, od koder z vožnjo nadaljujemo levo po stari cesti proti Vrhniki. Še v Brezovici, pa opazimo oznake za Podpeč, ki nas usmerijo levo. Naprej se peljemo skozi Vnanje in Notranje Gorice do Podpeči, kjer v križišču nadaljujemo levo proti vasi Jezero. Cesti skozi vas sledimo nekaj 100 m, nakar nas oznake za Podpeško jezero usmerijo desno. Naprej nekoliko ožji cesti sledimo do parkirišča ob Podpeškem jezeru.
b) Iz Ljubljane se zapeljemo v Črno vas, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti kraju Podpeč, kjer se priključimo cesti iz Brezovice. V Podpeči ponovno nadaljujemo levo (smer Jezero). Naprej se peljemo še nekaj 100 m, nakar nas oznake za Podpeško jezero usmerijo desno na nekoliko ožjo cesto, kateri sledimo do parkirišča ob že omenjenem jezeru.

Path description (Slovenian language):

Od parkirišča pri Podpeškem jezeru se vrnemo dobrih 100 m nazaj, nato pa se usmerimo na cesto v smeri Krima (leva cesta gledano iz smeri dostopa do izhodišča). Pot nadaljujemo skozi vas, mi pa se v križiščih držimo desnih smeri. Po približno 15 minutah lahkotne hoje pridemo do domačije Špelin, kjer nas oznake za Krim usmerijo levo na vzpenjajočo pešpot, ki hitro preide v gozd. Naprej se kratek čas razmeroma strmo vzpenjamo, nato pa se priključimo kolovozni poti iz vasi Jezero (po njej bi prišli, če bi v manjšem križišču za kapelico nadaljevali po levi cesti). Kolovozu sledimo navkreber, le ta pa nas kmalu pripelje do makadamske ceste, katero pa le prečimo. Sledi še kratek vzpon skozi gozd in pot nas pripelje na travnike predela imenovanega Planinca (tudi Planinica). Tu pot zavije v levo in nas hitro pripelje do osamljene domačije, za katero se nam z leve priključi pod mimo Ledenice. Tu nadaljujemo desno ter v nekaj nadaljnjih korakih prispemo do cerkvice sv. Tomaža na Planinci.

Trip can be prolonged to next destinations: Krim (1 h 30 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca) jezero - Sveti Tomaž (Planinca)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing