Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Jesenice (Ukova) - Kalvarija above Jesenice -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankskalvarija above jesenice / Jesenice (Ukova) - Kalvarija above Jesenice
  

Jesenice (Ukova) - Kalvarija above Jesenice

 
Starting point: Jesenice (Ukova) (600 m)
Destination: Kalvarija above Jesenice (784 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 184 m
Altitude difference (by path): 184 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: heinz
Views: 6355
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 11
Number of comments: 6
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lipce, kjer peljemo desno proti Jesenicam. V naselju Javornik v križišču s semaforjem zavijemo levo proti centru mesta. V drugem semaforiziranem križišču (pri gimnaziji) peljemo desno nazaj proti Tomšičevi cesti mimo osnovne šole na levi. Za šolo prevozimo še prehod za pešce in takoj zavijemo v prvo (ožjo) ulico na levi. Ko se po njej vzpnemo nekaj 10 m, na desni ugledamo označeno parkirišče. Tu je naše izhodišče.

Path description (Slovenian language):

Od parkirišča nadaljujemo po cesti v klanec, nakar po nekaj 10 m na levi opazimo letno kopališče Ukova, na desni pa cesto ki se odcepi navkreber proti severu v gozd. Stopimo na slednjo in ji sledimo kratek čas, t.j. do desnega ovinka pred katerim je na isti strani ograjeno vodno zajetje. Na drugi - levi strani stopimo na pot, ki seka dvojni ovinek ceste ki smo jo zapustili. Tu naletimo na prve markacije. Kar hitro zopet prečkamo cesto, ter stopimo na pot, ki se prične vzpenjati proti severu. Ko ta prične zavijati levo, se priključi kolovozu ob katerem opazimo smerokaz. Tu se usmerimo desno po kolovozu, ki nas hitro pripelje do prvega mostička (potok Ukova), čez katerega pridemo takoj tudi do drugega. Za njim gre pot oz. kolovoz desno v klanec, nato pa vse bolj levo v smeri vzhod. Sledi nekaj časa vzpenjanja po in ob vijugastem kolovozu, kjer se ves čas držimo glavne - leve poti. Ko klanec popusti, na desni opazimo od tu gledano manjšo vzpetino (Kalvarija), na drevesu pa smerokaz "kapelica". Zavijemo desno v klanec, nakar že takoj dosežemo vrh na katerem stojita lesena kapelica in klopca.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
jesenice_ukova - Kalvarija above Jesenice jesenice_ukova - Kalvarija above Jesenice jesenice_ukova - Kalvarija above Jesenice jesenice_ukova - Kalvarija above Jesenice jesenice_ukova - Kalvarija above Jesenice jesenice_ukova - Kalvarija above Jesenice jesenice_ukova - Kalvarija above Jesenice jesenice_ukova - Kalvarija above Jesenice jesenice_ukova - Kalvarija above Jesenice jesenice_ukova - Kalvarija above Jesenice jesenice_ukova - Kalvarija above Jesenice
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing