Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Jeršiče - Pečna reber -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Jeršiče - Pečna reber

 
Starting point: Jeršiče (650 m)
Destination: Pečna reber (763 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 113 m
Altitude difference (by path): 113 m
Map: Snežnik 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 5949
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 14
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Koper - Ljubljana se usmerimo na izvoz Postojna, nato pa se zapeljemo proti centru Postojne. V omenjenem kraju bomo opazili oznake za Pečno reber in železniško postajo, ki nas usmerijo desno, nato pa približno 200 m pred železniško postajo zavijemo levo (križišče ni označeno) na cesto, ki nas kmalu popelje preko avtoceste. Na drugi strani avtoceste pridemo na križišče, kjer se v desno odcepi cesta proti Stari vasi, mi pa nadaljujemo v smeri Javornika in Svete Trojice. Nekoliko naprej, ob spomeniku NOB, se v levo odcepi cesta proti Pečni rebri, mi pa tu na primernem mestu parkiramo.
b) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Unec, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Uncu in Cerknici. V naselju Unec zapustimo glavno cesto proti Cerknici in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Postojne. V nadaljevanju se peljemo po nekoliko ožji cesti, katera se nadaljuje vzporedno z avtocesto. Ko po nekaj kilometrih skozi podvoz prispemo na drugo stran avtoceste, pa na prvem križišču nadaljujemo naravnost. Ko se ponovno vrnemo na prvotno stran avtoceste pa v križiščih nadaljujemo levo oz. v smeri Pečne rebri in Svete Trojice. Ko kaj kmalu prispemo do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti Pečni rebri, v desno pa se nadaljuje cesta proti Sveti Trojici, bomo med obema cestama opazili obeležje NOB. Parkiramo na primernem mestu v bližini križišča.

Path description (Slovenian language):

Ob križišču opazimo oznake za Pečno reber, ki nas usmerijo levo na pešpot, ki se prične zmerno do strmo vzpenjati skozi gozd. Po krajšem vzponu stopimo na cesto ter ji kratek čas sledimo v levo, nato pa na desni opazimo dobro uhojeno stezico (naravnost Koča Mladika) po kateri nadaljujemo zložen vzpon po vse bolj razglednem travnatem pobočju. Že kmalu prispemo na razgledno sleme, mi pa tik pod vrhom nadaljujemo levo (desno oddajniki, vzpon na sam vrh pa ni mogoč) ter se rahlo spustimo do bližnjega križa in zvona želja. Sledi še rahel spust in pot nas pripelje do ceste, na koncu katere se nahaja planinska Koča na Pečni rebri (od koče je lep pogled na Postojno).
Sestopimo lahko mimo vrha po asfaltirani cesti, ki nas vodi mimo tabel Natura 2000.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber jersice - Pečna reber
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing