Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Jelendol (mansion Puterhof) - Primožkovi hribi -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksprimožkovi hribi / Jelendol (mansion Puterhof) - Primožkovi hribi
  

Jelendol (mansion Puterhof) - Primožkovi hribi

 
Starting point: Jelendol (mansion Puterhof) (762 m)
Destination: Primožkovi hribi (1326 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 40 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 564 m
Altitude difference (by path): 568 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 490
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 40
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Zapeljemo se v Tržič, nato pa se skozi Dovžanovo sotesko zapeljemo v Jelendol, kjer ob križišču pod graščino Puterhof parkiramo na primernem mestu.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na levo cesto v smeri Dolžanke ter planin Kofce, Šija, Pungrat in Tegošče (naravnost Medvodje, planina Dolga njiva...). Pot naprej nas vodi mimo graščine Puterhof, kjer se v levo odcepi pot proti kapelici in Malemu in Velikemu Juheju, mi pa nadaljujemo naravnost, kjer gremo še mimo nekaj hiš, nato pa se asfalt konča, s hojo pa nadaljujemo ob potoku Dolžanka. Višje se od potoka oddaljimo nekoliko v levo, kjer ob desni serpentini stojita dve krmišči za divjad, nato pa se za nekaj minut vrnemo k potoku. Od potoka se nato še enkrat oddaljimo, se pa postopoma približamo planini Dolžanka, katero je slutiti levo nad cesto, proti planini pa se odcepi tudi nekaj poti. Pri zadnjem odcepu poti proti omenjeni planini so tudi kažipoti in markacije, mi pa nadaljujemo po cesti, ki nas mimo vikenda pripelje do leve serpentine, kjer cesto zapustimo. Po kolovozu se lahkotno spustimo do potočka, ob katerem se kratek čas vzpenjamo, nato pa kolovoz zavije desno in se prične vidno vzpenjati. Na prvih razpotjih sledimo širšemu kolovozu, ki pa se ta prične obračati levo pa ga zapustimo in nadaljujemo desno na starejši kolovoz, ki preide na severozahodna pobočja Primožkovih hribov. Tu nekaj časa še hodimo po kolovozu, višje pa se ta spremeni v stare, a še dobro vidne sledi motokros motorjev. Preden dosežemo sedlo med vrhom Malo Hudo brdo na levi in Primožkovimi hribi na desni, pa se držimo rahlo desno, tako da dosežemo kolovoz. Kolovozu sledimo v desno, ko se ta konča pa sledimo slabši stezi, ki se prečno vzpne na greben Primožkovih hribov, kjer dosežemo makadamsko cesto.
Cesti sledimo v desno, na primernem mestu pa se vzpnemo na greben in se nato v 3 minutah povzpnemo do najvišje točke grebena, s katerega se nam odpre tudi nekaj lepega razgleda.
Opis in slike se nanašajo na stanje marca 2020.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi jelendol_grascina_puterhof - Primožkovi hribi
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing