Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Jasna - Slemenova špica - through valley of Mala Pišnica

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsslemenova špica / Jasna - Slemenova špica
  

Jasna - Slemenova špica (through valley of Mala Pišnica)

 
Starting point: Jasna (830 m)
Destination: Slemenova špica (1911 m)
Path name: through valley of Mala Pišnica
Time of walking: 3 h 45 min
Difficulty: partly demanding unmarked way, difficult marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 1081 m
Altitude difference (by path): 1100 m
Map: Kranjska Gora 1:30.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: Branee
Views: 8060
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 11
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Kranjske Gore se zapeljemo proti Vršiču. Takoj po mostu čez Pišnico desno vidimo parkirišče. Tu parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se obrnemo po poti na Vitranc, a se po omenjeni poti ne vzpnemo, ampak sledimo poti ob vznožju, dokler se le ta ne spusti na prod. Po produ in ob Mali Pišnici hodimo malo ob levem malo ob desnem bregu, kjer nas spremljajo občasni možici. Vendar nas orientacija tu ne more presenetiti, saj hodimo ob bregu Male Pišnice. Na naši desni strani, kakih 100 višincev višje vidimo ostanke zgornje poti, ki pa je zaprta in smrtno nevarna. Hodimo naprej in se držimo desnega brega in bodimo pozorni po kakih 25 minutah hoje se desno v hrib strmo vzpne lovska steza. Tako se dvignemo na gozdno mejo in po lovski stezi hodimo dokler nas z naše desne ne sreča zgornja zaprta pot. Sedaj hodimo po udobni poti vse do prodišča, nato pa po njem do lovske koče v Mali Pišnici. Tu se držimo poti ki pelje naravnost. Le ta nas pripelje v gozd kjer se vzpenjamo po desni strani. Bodimo pozorni, gozd je precej podrt in možicev ni veliko, sledimo jim in se nekako usmerimo proti nekakšnem sedelcu oz. grlu (ta je tu naša najboljša orientacija). Ko prispemo tja se naša pot in pot iz Tamarja skozi Grlo srečata. Na tem križišču ponovno opazimo tablo da je pot v Malo Pišnico smrtno nevarna in zaprta.
V nadaljevanju se vzpenjamo po poti proti vršiču in po 30 min srečamo pot, ki pripelje z Vršiča. Od tu, kjer gremo desno že vidimo vrh Slemenove špice. Po poti hodimo še približno 20 min do vrha.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica jasna - Slemenova špica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing