Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Hunting sports association Vinska Gora - Vinska gora -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksvinska gora / Hunting sports association Vinska Gora - Vinska gora
  

Hunting sports association Vinska Gora - Vinska gora

 
Starting point: Hunting sports association Vinska Gora (650 m)
Destination: Vinska gora (806 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 156 m
Altitude difference (by path): 180 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 4470
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Trenutno je cesta zaprta zaradi sanacije (zapora velja od cerkve naprej), podatek od 20.4.2011
Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Žalec, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Velenju. Še pred Velenjem, pa zapustimo glavno cesto, saj nas oznake za Vinsko Goro usmerijo desno na lokalno cesto, le ta pa nas že po nekaj metrih pripelje do križišča. Tu nadaljujemo levo v smeri cerkve sv. Janeza Krstnika ter vzpenjajoči cesti sledimo do omenjene cerkve. Od cerkve sledimo oznakam za lovsko kočo, mi pa se po še naprej vzpenjajoči cesti peljemo do lovske koče, v bližini katere parkiramo na primernem prostoru.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se najprej sprehodimo do lovske koče, nato pa se usmerimo na pot v smeri Temnjaka, Vinske gore in Vovka. Pot nas sprva vodi po cesti, s katere se kmalu rahlo v levo odcepi markiran kolovoz, ki po levi strani obide tamkajšnjo domačijo. Kolovoz naprej reči nekaj električnih pastirjev, nato pa preide v strnjen gozd. Skozi gozd sledimo markacijam, nas pa kolovoz po nekaj minutah razmeroma zložne hoje pripelje na manjši neizrazit greben, kjer nas oznake za Temnjak usmerijo levo na nekoliko bolj strmo pešpot. Vzpnemo se skozi pas grmičevja, nato pa se pot položi in nas v rahlem vzponu skozi gozd pripelje do klopi in vpisne skrinjice na Temnjaku.
S Temnjaka nadaljujemo po markirani poti v smeri Vinske gore. Z vrha se pot najprej rahlo spusti, nato pa se priključi traktorski vlaki, kateri za kratek čas sledimo v levo. Po nekaj metrih nas markacije usmerijo desno, kjer se v bližini lovske opazovalnice priključimo drugemu kolovozu. Tu nadaljujemo naravnost in poti, ki nas mimo kratkega razglednega dela (pogled na Ramšakov vrh), sledimo do vrha Vinske gore, le tega pa dosežemo po nekaj minutah nadaljnje hoje.

On the way: Temnjak (798m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora dom_lovsko_sportnega_drustva_vinska_gora - Vinska gora
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing