Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Hunting lodge LD Libeliče - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Strojna, Košenjak, Kozjak and Slovenske goricešteharski vrh (šteharnikov vrh) / Hunting lodge LD Libeliče - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh)
  

Hunting lodge LD Libeliče - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh)

 
Starting point: Hunting lodge LD Libeliče (815 m)
Destination: Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) (1018 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 203 m
Altitude difference (by path): 285 m
Map: Koroška 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 359
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Slovenj Gradca ali Mežiške doline se zapeljemo v Dravograd, nato pa še pred mostom preko reke Drave zavijemo levo v smeri naselij Črneče in Libeliče. V nadaljevanju najprej prečimo reko Mežo, nato pa se peljemo skozi Črneče in pozneje še skozi Gorče. Za Gorčami prispemo v Libeliče, kjer pri kapelici nadaljujemo levo. Asfaltna cesta nas nato postopoma pripelje v Ridlov jarek, kjer se prične vzpenjati, na križiščih pa sledimo oznakam za lovsko kočo oz. lovski dom Libeliče. Parkiramo na označenem parkirišču kakih 100 metrov pred lovskim domom.
b) Zapeljemo se v Dravograd, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Slovenj Gradcu. Kmalu za mostom preko reke Drave, pa zavijemo desno v smeri naselij Črneče in Libeliče. V nadaljevanju najprej prečimo reko Mežo, nato pa se peljemo skozi Črneče in pozneje še skozi Gorče. Za Gorčami prispemo v Libeliče, kjer pri kapelici nadaljujemo levo. Asfaltna cesta nas nato postopoma pripelje v Ridlov jarek, kjer se prične vzpenjati, na križiščih pa sledimo oznakam za lovsko kočo oz. lovski dom Libeliče. Parkiramo na označenem parkirišču kakih 100 metrov pred lovskim domom.
c) Preko MP Ljubelj ali Jezerski vrh se zapeljemo v Avstrijo, nato pa sledimo oznakam za Pliberk / Bleiburg in dalje naselju Labot / Lavamünd. Pred naseljem Labot, še preden prečimo reko Dravo, pa nas oznake za Potoče / Bach in Libeliče / Leifling usmerijo desno na nekoliko ožjo cesto. V nadaljevanju se peljemo skozi naselje Potoče, za njim pa kmalu preko MP Libeliče prispemo v Slovenijo, kjer se peljemo pod župnijsko cerkvijo v Libeličah, mimo gasilskega doma, za gasilskim domom pa pri kapelici cesta proti Dravogradu zavije levo, mi pa nadaljujemo naravnost, tako da postopoma prispemo v Ridlov graben, kjer se cesta prične vzpenjati, na križiščih pa sledimo oznakam za lovsko kočo oz. lovski dom Libeliče. Parkiramo na označenem parkirišču kakih 100 metrov pred lovskim domom.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se sprehodimo do bližnjega lovskega doma LD Libeliče, katerega pa obidemo po desni strani in se po nekoliko slabši cesti vzpnemo do bližnje kmetije, kjer se cesta spremeni v kolovoz. Za kmetijo kolovoz zavije desno, na razglednih senožetih pa nazaj proti levi. Kratek čas še nadaljujemo ob lepih razgledih, ki sežejo od Košenjaka prek Dravograda do Pohorja, nato pa kolovoz preide v gozd, kjer se na manjšem križišču razširi v gozdno cesto.
Nadaljujemo naravnost, na naslednjem križišču pa rahlo levo. Ko ponovno zapustimo gozd, hitro prispemo do domačije Gampret, od koder se nam že odpre lep pogled na gozdnat Šteharski vrh. Za domačijo se cesta vrne v gozd ter se postopoma prične spuščati. Sledi nekaj minut rahlega do zmernega spusta, nato pa se cesta, s katere se nam občasno še odpre nekaj razgleda, prične vzpenjati do križišča večih cest.
Iz križišča nadaljujemo naravnost na kolovoz (leva cesta vodi proti cerkvi sv. Križa, desna cesta vodi proti Ravnam na Koroškem, ostro desno pa vodi cesta po kateri lahko prispemo na Strojno ali v Libeliče), po katerem se pričnemo strmeje vzpenjati, po njem pa nadaljujemo vzpon vse do mesta, kjer se priključimo markirani poti, ki se prične na Ravnah na Koroškem.
Nadaljujemo naravnost ter v nekaj 10 korakih rahlega vzpona dosežemo Šteharski vrh.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (februar).

Trip can be prolonged to next destinations: Sveti Urh (Strojna), Pokeržnikov vrh
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh) lovski_dom_ld_libelice - Šteharski vrh (Šteharnikov vrh)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing