Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Hunting lodge below Glavica - Grmada at Slavnik -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Goriško, Notranjsko and Snežniško hribovjegrmada at slavnik / Hunting lodge below Glavica - Grmada at Slavnik
  

Hunting lodge below Glavica - Grmada at Slavnik

 
Starting point: Hunting lodge below Glavica (610 m)
Destination: Grmada at Slavnik (998 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 388 m
Altitude difference (by path): 470 m
Map: Slovenska Istra - Čičarija, Brkini in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 6220
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 11
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Kozina in cesti naprej sledimo v smeri Reke. V Hrpeljah pa opazimo smerno tablo za Slavnik, ki nas usmeri v desno. Cesta, ki nas sprva pelje mimo obrtne cone kmalu postane makadamska in nas nekoliko višje pripelje v gozd. Tej občasno nekoliko slabši cesti nato sledimo do označenega parkirišča v bližini lovskega doma pod Glavico.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po levi "glavni" cesti, ki nas po približno 15 minutah hoje pripelje do neoznačenega križišča. Nadaljujemo rahlo desno (rahlo levo Hrpeljska gora, koča pri Lipi in planina Jegno) po cesti, ki se še naprej rahlo vzpenja skozi gozd. Naprej se cesta nekoliko položi in se nadaljuje z nekaj kratkimi spusti in vzponi. Čez čas cesta preide iz gozda na razgledna travnata pobočja, kjer se nam z desne priključi markirana pot iz Prešnice.
Še naprej nadaljujemo po cesti, ki nas nekoliko višje pripelje do naslednjega križišča. Ponovno nadaljujemo naravnost (levo cesta s katere se odcepi markirana peš pot) po cesti, ki nato v zmernem vzponu v polkrogu obkroži razgledno Grmado (998m) na kateri se nahaja opazovalnica za nadzor požarov.
Cesta nato preči kratek pas gozda in nas za tem pripelje do mesta, kjer se v levo odcepi neoznačen kolovoz, ki nas po 5 minutah nadaljnje hoje pripelje na razgleden vrh Grmade.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
lovski_dom_pod_glavico - Grmada at Slavnik lovski_dom_pod_glavico - Grmada at Slavnik lovski_dom_pod_glavico - Grmada at Slavnik lovski_dom_pod_glavico - Grmada at Slavnik lovski_dom_pod_glavico - Grmada at Slavnik lovski_dom_pod_glavico - Grmada at Slavnik lovski_dom_pod_glavico - Grmada at Slavnik lovski_dom_pod_glavico - Grmada at Slavnik lovski_dom_pod_glavico - Grmada at Slavnik lovski_dom_pod_glavico - Grmada at Slavnik lovski_dom_pod_glavico - Grmada at Slavnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing