Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Hunting cottage Na Brežičih - Lastovec -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpslastovec / Hunting cottage Na Brežičih - Lastovec
  

Hunting cottage Na Brežičih - Lastovec

 
Starting point: Hunting cottage Na Brežičih (1490 m)
Destination: Lastovec (1841 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy unmarked way, easy pathless terrain
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 351 m
Altitude difference (by path): 351 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 5829
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 22
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Luče, nato pa z vožnjo nadaljujemo v dolino Podvolovjek (smer Kamnik in Kranjski Rak). Pri oznaki ceste med 11 in 11,5 km, bomo prišli do manjšega križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Usmerimo se na to sprva še asfaltirano cesto, kateri v križiščih sledimo v smeri planine Podvežak. Po razmeroma dolgi in v zgornjem delu tudi slabši makadamski cesti bomo prišli do parkirišča pod planino Podvežak (ob parkirišču so rampa in številne planinske table), mi pa z vožnjo nadaljujemo še dobrih 500 m, oz. do mesta, kjer se cesta konča. Parkiramo na primernem prostoru ob koncu ceste (ob koncu ceste se nahaja manjša lovska koča).
Iz Kamnika se peljemo proti prelazu Črnivec, a le do križišča, kjer se ostro v levo odcepi cesta proti Kranjskemu Raku (odcep je označen in se nahaja le 500 m pred omenjenim prelazom). V križišču pri Kranjskem Raku nadaljujemo naravnost po glavni cesti, ki se začne spuščati v dolino Podvolovjek. V omenjeni dolini bomo le 100 m za barom Gams prišli do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti kmetu Planinšku ter planinam Podvežak, Ravne in Vodole (odcep je označen). Naprej sledimo zgornjemu opisu.

Path description (Slovenian language):

Od konca ceste se sprehodimo do lovske koče, nato pa nadaljujemo rahlo levo v gozd, kjer hitro stopimo na lepo lovsko pot. Pot nas po nekaj korakih vzpona pripelje na neizrazit greben, kjer se pot obrne v desno. Vzpon nadaljujemo skozi gozd, po stezici, ki se nadaljuje po in ob grebenu s katerega se nam občasno odpre lep pogled na Veliko planino, Konja in Rzenik. Pot naprej preide v pas rušja, kjer kmalu pridemo na manj opazno razpotje. Nadaljujemo rahlo desno (rahlo levo pot pod stenami Lastovca in Deske) po poti, ki nas iz rušja hitro pripelje na razgledna travnata pobočja. Pot se višje vzpne ob rob požganega rušja (požar leta 2003) ter se višje nekoliko položi.
Na mestu, kjer se pot položi, le to zapustimo in vzpon nadaljujemo levo po lažjem brezpotnem svetu. Sprva hodimo skozi požgano rušje, tako da so prehodi razmeroma enostavni. "Pot" se nato položi in nas v nekaj 10 korakih nadaljnje hoje pripelje na vrh Lastovca.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec lovska_koca_na_brezicih - Lastovec
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing