Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu - via Ravne

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Posavsko hribovje and Dolenjskaplaninski rudarski dom na kalu / Hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu
  

Hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu (via Ravne)

 
Starting point: Hrastnik (290 m)
Destination: Planinski rudarski dom na Kalu (946 m)
Path name: via Ravne
Time of walking: 2 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 656 m
Altitude difference (by path): 656 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 4188
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Trbovelj ali Laškega se zapeljemo v Hrastnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri »Hrastnik center in vas Čeče«. Tej cesti sledimo do mesta, kjer opazimo oznake za smučišče Rajska dolina. Tu zavijemo desno in nato že po nekaj metrih parkiramo na enem od številnih parkirišč v Hrastniku.

Path description (Slovenian language):

Iz centra Hrastnika nadaljujemo po asfaltirani cesti v smeri vasi Boben in Čeče. Cesti, ki kmalu zapusti Hrastnik in se naprej vzpenja ob potoku Boben sledimo do začetka vasi Boben. Ravno na tem mestu nadaljujemo desno, prečimo most in vzpon nadaljujemo v smeri Kala in Mrzlice po cesti, ki se za hišami spremeni v sprva zložen kolovoz. Kolovoz hitro preide v gozd, kjer se vzpenja ob prijetnem potočku, nato pa zavije v levo in se strmo vzpne.
Pot kmalu preide iz gozda na prostrana travnata pobočja, čez katera se nato vzpenjamo po občasno nekoliko slabše vidni stezici. Višje nas pot pripelje do asfaltirane ceste v zaselku Ravne, skozi katerega nadaljujemo v smeri Kala. Nekoliko naprej nas oznake za Kal usmerijo desno na slabšo cesto, ki se hitro spremeni v prijetno stezico, po kateri se nato vzpenjamo po deloma travnatem pobočju.
Čez čas nas pot pripelje na cesto, kateri pa sledimo le dobrih 100m do levega ovinka, sredi katerega se v desno odcepi markirana peš pot. Vzpon nadaljujemo po sprva širokem kolovozu, ki nas v zmernem vzponu, ki večinoma poteka skozi gozd pripelje do mesta, kjer se nam z desne priključi pot čez Klobuk.
Nadaljujemo levo, prečimo cesto in se naprej vzpenjamo po markirani peš poti, ki se vzpne čez razgledno travnato pobočje. Višje strmina popusti in pot se priključi cesti, kateri nato sledimo vse do planinskega doma na Kalu.

Trip can be prolonged to next destinations: Kal (10 min), Mrzlica (45 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu hrastnik - Planinski rudarski dom na Kalu
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing