Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Heidi Alm - Rodresnock - ridge path

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Gurktal Alpsrodresnock / Heidi Alm - Rodresnock
  

Heidi Alm - Rodresnock (ridge path)

 
Starting point: Heidi Alm (1872 m)
Destination: Rodresnock (2310 m)
Path name: ridge path
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 438 m
Altitude difference (by path): 438 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 3493
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 44
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po Turski avtocesti, katero pa zapustimo že na Beljaški obvoznici ter z vožnjo nadaljujemo proti kraju Feldkirchen. Naprej se peljemo ob Osojskem jezeru / Ossiacher See do že omenjenega kraja. V Feldkichnu nadaljujemo levo v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.
b) S Štajerske ali Koroške, pa se najprej zapeljemo v Dravograd ter nato čez MP Vič v Avstrijo, kjer nato sledimo oznakam za Celovec / Klagenfurt. Naprej se peljemo po t.i. Južni avtocesti, katero zapustimo pri Celovcu (smer Feldkirchen). Naprej se peljemo po regionalni cesti, po kateri prispemo v že omenjeni kraj. V Feldkichnu nadaljujemo desno v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se usmerimo v smeri parka Heidi-Alm do katerega imamo 130 m. Po 130 m se v levo odcepi pot k omenjenemu parku (za ogled parka se plača vstopnina), mi pa nadaljujemo naravnost ter pot še naprej nadaljujemo po cesti, le ta pa nas hitro pripelje do visokogorskega jezera Falkertsee.
Od jezera, katerega obidemo po levi strani, se pot prične zmerneje vzpenjati ter se nadaljuje po vse slabši cesti. Nekoliko višje pa prispemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo levo v smeri vrha Rodresnock (naravnost sedlo Falkertscharte, Rodresnock in Falkert preko omenjenega sedla ter plezalna pot na Falkert). Pot naprej, najprej preči zložna pobočja proti levi, nato pa preide na strma pobočja Rodresnocka, kjer se prične strmo vzpenjati. Ob lepih pogledih na jezero Falkertsee in istoimensko vas se vzpnemo stopnjo višje, kjer se pot položi in zavije v desno ter hitro prispe na razgleden in neporaščen greben. Naprej se vzpenjamo po in ob grebenu, ki je na levo stran prostran in travnat, na desno stran pa se strmo spušča proti krnici med Rodresnockom in vrhom Falkert. Občasno bolj strma grebenska pot, s katere se nam odpirajo lepi razgledi, ki sežejo vse do slovenskih gora, se nato položi in nas pripelje na slabše označeno razpotje, kjer se levo navzdol odcepi markirana, a slabše uhojena stezica, ki vodi na bližnji Schwarzkofel ter naprej proti dolini. Tu nadaljujemo naravnost ter po manj kot 5 minutah nadaljnje hoje prispemo na prostran in razgleden vrh.

On the way: Falkertsee (1872m)
Trip can be prolonged to next destinations: Schwarzkofel (35 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock heidi_alm - Rodresnock
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing