Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Heidi Alm - Falkert - via Falkertscharte

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Gurktal Alpsfalkert / Heidi Alm - Falkert
  

Heidi Alm - Falkert (via Falkertscharte)

 
Starting point: Heidi Alm (1872 m)
Destination: Falkert (2308 m)
Path name: via Falkertscharte
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 436 m
Altitude difference (by path): 436 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 5192
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 39
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

a) Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po Turski avtocesti, katero pa zapustimo že na Beljaški obvoznici ter z vožnjo nadaljujemo proti kraju Trg / Feldkirchen. Naprej se peljemo ob Osojskem jezeru / Ossiacher See do že omenjenega kraja. V Trgu/ Feldkirchen nadaljujemo levo v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.
b) S Štajerske ali Koroške, pa se najprej zapeljemo v Dravograd ter nato čez MP Vič v Avstrijo, kjer nato sledimo oznakam za Celovec / Klagenfurt. Naprej se peljemo po t.i. Južni avtocesti, katero zapustimo pri Celovcu (smer Trg / Feldkirchen). Naprej se peljemo po regionalni cesti, po kateri prispemo v že omenjeni kraj. V Trgu / Feldkirchen nadaljujemo desno v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se usmerimo v smeri parka Heidi-Alm do katerega imamo 130 m. Po 130 m se v levo odcepi pot k omenjenemu parku (za ogled parka se plača vstopnina), mi pa nadaljujemo naravnost ter pot še naprej nadaljujemo po cesti, le ta pa nas hitro pripelje do visokogorskega jezera Falkertsee.
Od jezera, katerega obidemo po levi strani, se pot prične zmerneje vzpenjati ter se nadaljuje po vse slabši cesti. Nekoliko višje pa prispemo na označeno razpotje, kjer nadaljujemo desno proti sedlu Falkertscharte (levo grebenska pot na Rodresnock). Vzpon še nekaj časa nadaljujemo po slabši cesti, nato pa prispemo do manjše lesene koče, kjer se le ta spremeni v prijetno stezico. Pot nadaljujemo po visokogorski dolinici, katero na levi strani obdajajo strma pobočja Rodresnocka, na desni pa južna stena vrha Falkert, kamor se kmalu odcepi tudi plezalna pot.
Mi nadaljujemo naravnost po občasno nekoliko bolj strmi poti, po kateri ob lepih pogledih hitro prispemo na že prej omenjeno sedlo.
Na sedlu, kjer je označeno razpotje nadaljujemo desno (levo Rodresnock 20 minut) ter po nekaj 10 korakih nadaljnje hoje prispemo na naslednje razpotje. Tudi tu nadaljujemo desno (levo St. Oswald) ter pot nadaljujemo po zložnem grebenu, ki se polkrožno obrača proti desni. Po nekaj minutah lahkotne hoje, pa nas pot pripelje pod vršno glavo vrha Falkert, kjer se umakne pašni ograji ter se prične strmo vzpenjati proti vrhu, katerega dosežemo po 5 minutah nadaljnje hoje.

On the way: Falkertsee (1872m), Falkertscharte (2195m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing