Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Heidi Alm - Falkert - direct way

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Gurktal Alpsfalkert / Heidi Alm - Falkert
  

Heidi Alm - Falkert (direct way)

 
Starting point: Heidi Alm (1872 m)
Destination: Falkert (2308 m)
Path name: direct way
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 436 m
Altitude difference (by path): 436 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 3589
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 24
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po Turski avtocesti, katero pa zapustimo že na Beljaški obvoznici ter z vožnjo nadaljujemo proti kraju Feldkirchen. Naprej se peljemo ob Osojskem jezeru / Ossiacher See do že omenjenega kraja. V Feldkichnu nadaljujemo levo v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.
b) S Štajerske ali Koroške, pa se najprej zapeljemo v Dravograd ter nato čez MP Vič v Avstrijo, kjer nato sledimo oznakam za Celovec / Klagenfurt. Naprej se peljemo po t.i. Južni avtocesti, katero zapustimo pri Celovcu (smer Feldkirchen). Naprej se peljemo po regionalni cesti, po kateri prispemo v že omenjeni kraj. V Feldkichnu nadaljujemo desno v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se sprehodimo do konca ceste, kjer stoji hotel Heidi. V bližini omenjenega hotela opazimo rumene planinske table, ki nas preko pašne ograje usmerijo na zložno travnato pobočje, po katerem se v nekaj korakih povzpnemo na označeno razpotje.
Na razpotju nadaljujemo naravnost navzgor (levo jezero Falkertsee, desno Falkert preko sedla Hundsfeldscharte, Klomnock in Mallnock) ter vzpon nadaljujemo po sprva zmerno strmem travnatem pobočju. Po nekaj minutah prispemo ob rob strmih pobočij, po katerih se ob lepem pogledu na jezero Falkertsee pričnemo vse strmeje vzpenjati. Višje se pot oddalji od jezera nas pa vse bolj razgledna pot, s katere se nam odpirajo lepi razgledi na sosednji Rodresnock in ostale okoliške vrhove, hitro pripelje do manjšega stranskega grebena, kjer se nam priključi plezalna pot na Falkert.
Tu nadaljujemo rahlo desno ter po približno 10 minutah nadaljnje hoje prispemo na razgleden vrh.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert heidi_alm - Falkert
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing