Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Gradišče - Plaz -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Gradišče - Plaz

 
Starting point: Gradišče (250 m)
Destination: Plaz (528 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 278 m
Altitude difference (by path): 290 m
Map: Nanos 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 572
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Razdrtega se peljemo po hitri cesti proti Novi Gorici ali obratno in se usmerimo na izvoz Vipava. Cesti naprej sledimo, proti Vipavi in Gradišču. V vasi Gradišče pa opazimo prve planinske smerokaze, katerim sledimo do večjega parkirišča ob Kampu Tura nad vasjo Gradišče.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se vrnemo do ceste kjer se usmerimo nekoliko levo kamor nas usmerijo oznake za Plaz in Škavnico. Nekaj metrov se spustimo po asfaltni cesti nato pa nas smerokaz za Plaz in Abram usmeri desno na pešpot. Pot se prične vzpenjati in nas nato vodi mimo nekaj vinogradov. V nadaljevanju se nato kar nekaj časa vzpenjamo skozi nizek gozd proti severu in sledimo oznakam za Plaz ter Abram. Občasno se gozd tudi nekoliko razredči in odpre se nam lep razgled na Vipavsko dolino in okoliške vrhove. Nekoliko višje nas pot pripelje na manjšo ravnico pod vrhom Plaz kjer je označeno razpotje, ob poti pa je je tudi miza in nekaj klopi.
Na omenjenem razpotju se usmerimo levo proti vrhu Plaz, desno pa vodi pot proti Abramu, Ščavnici in Gradiški Turi. Od razpotja se pot nekoliko vzpne skozi gozd in nas v nekaj minutah pripelje na razgleden vrh s katerega se nam odpre zelo lep razgled na Vipavsko dolino.

Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz gradisce - Plaz
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing