Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Grad - Grad Castle in Goričko - via Kripta

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Prekmurjegrad castle in goričko / Grad - Grad Castle in Goričko
  

Grad - Grad Castle in Goričko (via Kripta)

 
Starting point: Grad (267 m)
Destination: Grad Castle in Goričko (370 m)
Path name: via Kripta
Time of walking: 0 h 55 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 103 m
Altitude difference (by path): 150 m
Map: Pomurje 1:40.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 142
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 40
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Radence, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Gederovcem in Kuzmi. Iz krožišča v Gederovcih nadaljujemo v smeri Kuzme, za naseljem Pertoča pa gremo desno proti Gradu. Ko prispemo v Grad, pri trgovini Spar nadaljujemo naravnost ter se zapeljemo še malo naprej do župnijske cerkve sv. Marije Vnebovzete, kjer na parkirišču pred cerkvijo parkiramo.
b) Iz Murske Sobote se peljemo proti Gederovcem, v Černelavcih pa gremo desno v smeri Gradu. V nadaljevanju se peljemo še skozi nekaj naselij, kjer iz križišč nadaljujemo v smeri Gradu. Ko že prispemo v Grad se mimo trgovine Spar zapeljemo do župnijske cerkve v Gradu, ob kateri parkiramo na parkirišču.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča pri cerkvi se sprehodimo do glavne ceste in ob njej nadaljujemo proti jugozahodu. Ko hodimo po pločniku nas pot vodi mimo nogometnega igrišča, ko prispemo do križišča pod trgovino Spar pa nadaljujemo naravnost v smeri Dolnjih Slavečev (levo grad Grad in ena od poti na Kripto).
Le nekaj 10 korakov naprej, pred bencinsko črpalko Maxen, pa nas markacije usmerijo levo, na stransko cesto, ki pri večjem propadajočem objektu zavije desno. Sledi hoja med njivo na levi in propadajočim objektom na desni, kjer se pri manjši rampi v levo odcepi slabo uhojena in pogosto zaraščena severna pot na Kripto, mi pa še naprej nadaljujemo po širšem kolovozu, ki zavije rahlo v desno, še naprej pa nas vodi ob njivi. Pot naprej nas vodi med gozdom na levi in potočkom na desni, ko prispemo do označenega razpotja pa nadaljujemo levo navzgor v smeri Graščakove poti (smerna tabla je iz nasprotne smeri).
Sledi vzpon po ožjem starejšem kolovozu, na manjšem razpotju pa gremo desno kakor nas usmerja smerna tabla Graščakove poti. Sledi še nekaj minut strmejšega vzpona skozi gozd in prispemo na vrh Kripte.
Od Kripte nadaljujemo naravnost v smeri Graščakove poti ter hitro stopimo iz gozda. Nekaj minut nas pot vodi ob lepih razgledih, ki sežejo vse do Avstrije, kjer izstopa Stradner Kogel, ko se vrnemo v gozd pa nadaljujemo levo. Sledi nekaj spusta po makadamski cesti, ko na serpentini dosežemo asfaltno cesto pa po njej nadaljujemo spust. Kratek čas se še spuščamo, nato pa nas oznake za Graščakovo pot usmerijo desno na kolovoz, ki se prečno vzpne proti levi. Višje se kolovoz položi in nas hitro pripelje do gradu Grad na Goričkem.
Grad - Kripta 0:30, Kripta - grad Grad 0:25.
Opis in slike se nanašajo na stanje februarja in marca 2021.

On the way: Kripta (331m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing