Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Grad - Grad Castle in Goričko -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Prekmurjegrad castle in goričko / Grad - Grad Castle in Goričko
  

Grad - Grad Castle in Goričko

 
Starting point: Grad (267 m)
Destination: Grad Castle in Goričko (370 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 103 m
Altitude difference (by path): 103 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 5593
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 16
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Maribor, nato pa z vožnjo nadaljujemo po Pomurski avtocesti proti Murski Soboti. Na izvozu Sveti Jurij ob Ščavnici zapustimo avtocesto in z vožnjo nadaljujemo proti Radencem. V Radencih nadaljujemo levo proti Gornji Radgoni in nato kmalu desno v smeri Gederovcev. Od Gederovcev nadaljujemo naravnost proti Krajni in Skakovcem, v Skakovcih pa desno proti Puconcem. Cesti proti Puconcem sledimo do kraja Lemerje, tam pa zavijemo levo v smeri kraja Grad. Cesti naprej sledimo do omenjenega kraja, kjer na velikem parkirišču ob cerkvi Marijinega vnebovzetja tudi parkiramo.
b) Iz Murske Sobote se zapeljemo v Lemerje od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti kraju Grad, kjer na parkirišču ob cerkvi Marijinega vnebovzetja parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se sprehodimo za cerkev, tam pa nas oznake za grad Grad usmerijo rahlo desno na ograjeno pešpot. Pot naprej se sprva nadaljuje ob bližnji hiši, nato pa zavije v levo in postopoma preide v strnjen gozd, kjer pa se še naprej nadaljuje ob ograji. Pot se višje položi in zavije levo proti cerkvi in gradu Grad. Sledi le še nekaj 10 korakov hoje in pot nas pripelje do vhoda v grad. Za ogled gradu moramo plačati vstopnino, le ta pa znaša 2,5 € za odrasle in 1,5 € za mladoletnike in študente (podatki o vstopnini so iz oktobra 2010).

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko grad - Grad Castle in Goričko
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing