Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Gozd - Vovar - Pot razgleda

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsvovar / Gozd - Vovar
  

Gozd - Vovar (Pot razgleda)

 
Starting point: Gozd (784 m)
Destination: Vovar (940 m)
Path name: Pot razgleda
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 156 m
Altitude difference (by path): 175 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 1683
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 12
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri prelaza Črnivec in Gornjega Grada. Za naseljem Krivčevo se še kratek čas peljemo po glavni cesti proti prelazu Črnivec, nato pa nadaljujemo desno v smeri naselja Gozd. Ko prispemo v Gozd iz prvega križišča nadaljujemo naravnost (desno župnijska cerkev sv. Ane v Gozdu), iz drugega pa za hišama zavijemo desno. Iz naslednjega križišča pri kozolcu gremo naravnost (levo zaselek Laze, desno prej omenjena cerkev), nato pa takoj še enkrat desno (levo se nadaljuje cesta proti naselju Brezje nad Kamnikom) ter se mimo nekaj hiš zapeljemo do parkirišča v bližini mrliške vežice.
b) Zapeljemo se na prelaz Volovljek ali Črnivec, nato pa se pričnemo spuščati proti Kamniku. Med spustom zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo proti naselju Gozd. Ko prispemo v Gozd iz prvega križišča nadaljujemo naravnost (desno župnijska cerkev sv. Ane v Gozdu), iz drugega pa za hišama zavijemo desno. Iz naslednjega križišča pri kozolcu gremo naravnost (levo zaselek Laze, desno prej omenjena cerkev), nato pa takoj še enkrat desno (levo se nadaljuje cesta proti naselju Brezje nad Kamnikom) ter se mimo nekaj hiš zapeljemo do parkirišča v bližini mrliške vežice.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se vrnemo do bližnjih hiš, kjer iz križišča nadaljujemo naravnost (levo cesta od koder smo prišli do izhodišča), nato pa se vas hitro konča. Sledi lahkoten spust čez travnik, s katerega se nam odpre lep razgled, ki seže do najvišjih vrhov Kamniško Savinjskih Alp, ko se spust konča pa se pričnemo zmerno vzpenjati. Hitro prispemo do križišča, kjer se v levo odcepi gozdna cesta, mi pa nadaljujemo naravnost po cesti, ki vodi dalje proti naselju Brezje nad Kamnikom. Približno 50 metrov naprej gremo s ceste levo na kolovoz, ki vodi prečno proti levi in nas vodi nekoliko nad bližnjim travnikom. Sledi prečni vzpon proti levi, ko dosežemo neizrazit greben pa se pot razcepi.
V desno se nadaljuje vzhodna pot, mi pa nadaljujemo naravnost v smeri poti razgleda. Nekaj korakov naprej nas oznake za pot razgleda usmerijo desno na greben, po katerem se sprva še vzpenjamo skozi gozd, višje pa po deloma razglednem delu. Nekaj minut naprej se združimo z vzhodno potjo, nato pa po dokaj zložni poti hitro dosežemo vrh Vovarja.
Opis in slike se nanašajo na stanje marca 2020.

Trip can be prolonged to next destinations: Viewpoint Skroti
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar gozd - Vovar
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing