Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Gočova - Zavrh v Slovenskih goricah -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Gočova - Zavrh v Slovenskih goricah

 
Starting point: Gočova (229 m)
Destination: Zavrh v Slovenskih goricah (370 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 141 m
Altitude difference (by path): 200 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 217
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 39
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Pomursko avtocesto zapustimo na izvozu Sveta Trojica, nato pa sledimo oznakam za Ptuj. Že kmalu za tem, ko zapustimo avtocesto prispemo v naselje Gočova, kjer se v bližini avtobusne postaje, v križišču s planinskimi smernimi tablami prične opisana pot. Na začetku poti ni urejenih parkirnih mest.
b) Zapeljemo se na Ptuj, nato pa sledimo cesti proti Lenartu v Slovenski goricah in Gornji Radgoni. Ko prispemo do naselja Gočova se v bližini avtobusne postaje, v križišču s planinskimi smernimi tablami prične opisana pot. Na začetku poti ni urejenih parkirnih mest.

Path description (Slovenian language):

Iz središča Gočove se usmerimo na stransko cesto v smeri Zavrha in Voličine. Sprva gremo še mimo nekaj hiš, nato pa se pričnemo zmerno vzpenjati po asfaltni cesti, ki višje preide v gozd, nato pa prispemo do naslednjih hiš, kjer na križiščih sledimo markacijam Pomurske planinske poti. Sledi nekaj spusta, ko se ponovno pričnemo rahlo vzpenjati pa pri domačiji zapustimo cesto in nadaljujemo desno, takoj za objekti domačije pa levo in nato v gozd. Skozi gozd se lahkotno spuščamo po kolovozu, pri lovski opazovalnici pa gremo desno navzdol. Po nekaj 10 korakih spusta zapustimo kolovoz in nadaljujemo levo, kamor nas usmerjajo markacije. Za njivo pot zavije levo in se med njivo (zaradi tega, da ne hodimo čez njivo je bil potreben spust od lovske opazovalnice) in gozdom vzpne do bližnje ograje, kjer gremo desno. Malo naprej gremo desno (ne ob ograji do ceste) in po zložnem kolovozu v nekaj minutah prispemo do bližnje hiše, kjer stopimo na cesto, po njej pa se vzpnemo do nekoliko širše ceste, kateri sledimo desno v smeri Pomurske planinske poti. Sledi hoja po cesti, ki nas vodi po razglednem slemenu, hitro pa prispemo v naselje Gradenšak. Ko se cesta ponovno prične vzpenjati prispemo do križišča, kjer gremo levo v naselje Zavrh (desno mimo kapelice se nadaljuje Pomurska planinska pot, ki je nekoliko daljša in ob kateri ni markacij). Po nekaj minutah razglednega vzpona prispemo do križišča ob viničarskem muzeju, kjer se obe poti združita.
Nadaljujemo v smeri pohodne poti na Zavrh ter v nekaj minutah hoje med hišami prispemo do mesta, kjer se nahaja žig, razgledni stolp Rudolfa Maistra pa se nahaja še minuto naprej.
Opis in slike se nanašajo na stanje januarja 2021.

On the way: Gradenščak (306m)
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah gocova - Zavrh v Slovenskih goricah
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing