Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


End of road below Jelovec - Limberk -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Zasavsko - Posavsko hribovje and Dolenjskalimberk / End of road below Jelovec - Limberk
  

End of road below Jelovec - Limberk

 
Starting point: End of road below Jelovec (590 m)
Destination: Limberk (687 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: partly demanding
Altitude difference: 97 m
Altitude difference (by path): 120 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3809
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 11
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Novo mesto se usmerimo na izvoz Grosuplje in cesti naprej sledimo do omenjenega kraja. Iz Grosupljega z vožnjo nadaljujemo proti Turjaku, a le do mesta, kjer se v levo odcepi cesta proti Spodnji Slivnici. Nad Spodnjo Slivnico cesta postane makadamska, mi pa ji v križišču nad vasjo sledimo v smeri lovske koče (levo zaselek Zavrh). Le nekoliko naprej pridemo na naslednje križišče, kjer ponovno nadaljujemo desno (levo vas Predole). Naprej se peljemo še približno 2km in cesta nas pripelje do naslednjega križišča, kjer pa nadaljujemo levo (desno lovska koča). Tej cesti nato sledimo do njenega konca, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po kolovozu, ki se nadaljuje od konca ceste. Zložen in pogosto precej blaten kolovoz pa nas že po nekaj minutah hoje pripelje do prvega neoznačenega razpotja, kjer nadaljujemo rahlo levo, po za spoznanje širšem kolovozu. Omenjeni kolovoz, ki poteka brez večjih vzponov in spustov pa nas po približno 10 minutah hoje pripelje do markirane poti, ki vodi od vasi Predole.
Markirani poti sledimo v desno in s hojo nadaljujemo po kolovozu, ki ima še nekaj manjših razpotij, a ker je pot naprej markirana z orientacijo ni večjih težav. Kolovoz se nato začne strmeje vzpenjati, mi pa mu sledimo do mesta, kjer nas markacije usmerijo desno na strmo peš pot po kateri se v dobrih 5 minutah nadaljnje hoje povzpnemo na vrh Limberka.

Trip can be prolonged to next destinations: Castle Stari grad (Čušperk Castle)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
konec_ceste_pod_jelovcem - Limberk konec_ceste_pod_jelovcem - Limberk konec_ceste_pod_jelovcem - Limberk konec_ceste_pod_jelovcem - Limberk konec_ceste_pod_jelovcem - Limberk konec_ceste_pod_jelovcem - Limberk konec_ceste_pod_jelovcem - Limberk konec_ceste_pod_jelovcem - Limberk konec_ceste_pod_jelovcem - Limberk konec_ceste_pod_jelovcem - Limberk konec_ceste_pod_jelovcem - Limberk
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing