Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dule - Kamen vrh -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Dule - Kamen vrh

 
Starting point: Dule (550 m)
Destination: Kamen vrh (783 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 233 m
Altitude difference (by path): 233 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 8095
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 10
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Ljubljane se peljemo proti Kočevju ali obratno. Le kak kilometer za (iz smeri Kočevja pred) Velikimi Laščami bomo prišli do križišča, kjer zavijemo levo proti vasi Zgornje Retje (iz smeri Kočevja desno). Cesta nas nato preko ozkega nadvoza čez železniško progo pripelje do križišča, kjer nadaljujemo levo (desno Zgornje Retje). Le nekoliko naprej pridemo na naslednje križišče, kjer nadaljujemo desno navzgor na makadamsko cesto. Tej cesti nato sledimo približno 3 km do križišča, kjer opazimo oznake za Kamen vrh. Parkiramo na enem od parkirišč ob cesti v bližini križišča.
b) Z avtoceste Ljubljana - Novo Mesto zapeljemo na izvoz Grosuplje (iz ljubljanske smeri lahko tudi na izvoz Cikava), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti središču Grosupljega. Iz Grosupljega z vožnjo nadaljujemo v smeri Velikega Mlačevega, Male in Velike Račne ter Vidma. Z Velikega Mlačevega nadaljujemo desno (naravnost Lobček in Luče), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Vidmu, mi pa se po njej peljemo do naselja Zdenska vas, kjer najprej zavijemo desno v smeri naselja Videm, nekaj 10 metrov naprej pa še enkrat desno proti naselju Rašica. Cesta nas nato vodi skozi del naselja Cesta in se nadaljuje ob železniški progi do naselja Predstruge, kjer v križišču na koncu naselja nadaljujemo naravnost (levo Videm, desno Rašica) po sprva še asfaltni cesti, ki pozneje postane makadamska ter se prične vzpenjati skozi gozd. Ko višje prispemo do nekoliko večjega križišča, kjer opazimo tablo za Kamen vrh, parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Path description (Slovenian language):

Od križišča ne nadaljujemo po cesti v smeri Kamen vrha, ampak se po cesti vrnemo nekaj metrov do markirane planinske poti, ki vodi od Ponikev proti Kamen vrhu (če smo prišli s Predstrug nadaljujemo po desni cesti). Markirana pešpot gre takoj v gozd in se sprva le zložno vzpenja. Pot, ki je občasno nekoliko težje sledljiva se višje priključi kolovozu, po katerem nadaljujemo vzpon. Kolovoz, ki se postopoma začne strmeje vzpenjati se višje spremeni v pešpot, po kateri se v nekaj minutah nadaljnje hoje povzpnemo na Kamen vrh, od tam pa v nekaj 10 korakih spustimo do planinske koče.

Trip can be prolonged to next destinations: Grmada on Mala gora (1 h 15 min), Koča pri Sveti Ani on Mala gora (3 h 50 min), Stene svete Ane (3 h 35 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dule - Kamen vrh dule - Kamen vrh dule - Kamen vrh dule - Kamen vrh dule - Kamen vrh dule - Kamen vrh dule - Kamen vrh dule - Kamen vrh dule - Kamen vrh dule - Kamen vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing