Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dovje - Rovt Vrse - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksrovt vrse / Dovje - Rovt Vrse
  

Dovje - Rovt Vrse (by road)

 
Starting point: Dovje (755 m)
Destination: Rovt Vrse (1200 m)
Path name: by road
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 445 m
Altitude difference (by path): 450 m
Map: Kranjska Gora 1:30.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 1616
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 37
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Jesenice - zahod (Hrušica), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kranjski Gori. Že kmalu bomo prišli do križišča, kjer nas oznake za Dovje usmerijo desno na cesto, po kateri prispemo v vas Dovje, kjer se nam z leve priključita še cesta od spomenika Jakobu Aljažu in bližnje župnijske cerkve. Na omenjenem križišču nadaljujemo desno ter se peljemo še mimo nekaj hiš. Nad vasjo cesta postane makadamska in nas pripelje do križišča, kjer se levo nadaljuje cesta proti Kepi, desno pa proti Dovški Babi. Parkiramo na primernem mestu ob križišču, lahko pa tudi nižje ali višje ob cesti. Urejeno parkirišče pa se nahaja ob spomeniku Jakobu Aljažu na Dovjem ali pa pri cerkvi na Dovjem. Če parkiramo pri spomeniku ali cerkvi nam pot podaljša za 10 do 15 minut.
b) Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Jesenicam. Za naseljem Belca prispemo do zaselka Na Belah (del Dovjega), kjer zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo proti bližnji cerkvi. Odcerkve z vožnjo nadaljujemo skozi vas ter sledimo oznakam za Dovško Babo. Nad vasjo cesta postane makadamska in nas pripelje do križišča, kjer se levo nadaljuje cesta proti Kepi, desno pa proti Dovški Babi. Parkiramo na primernem mestu ob križišču, lahko pa tudi nižje ali višje ob cesti. Urejeno parkirišče pa se nahaja ob spomeniku Jakobu Aljažu na Dovjem ali pa pri cerkvi na Dovjem. Če parkiramo pri spomeniku ali cerkvi nam pot podaljša za 10 do 15 minut.

Path description (Slovenian language):

S križišča nadaljujemo po levi cesti v smeri Kepe (desno Dovška Baba), le ta pa se še naprej zmerno vzpenja. Po nekaj minutah se nam z leve priključi še sprehajalna pot z Dovjega, mi pa nadaljujemo rahlo desno ter se v nadaljevanju vzpenjamo po razgledni cesti, s katere se nam odpre lep pogled na Mojstrano in vrhove Julijskih Alp. Pot še naprej nadaljujemo po cesti, le ta pa preide v glavnem v gozd, skozi katerega se vzpne v nekaj serpentinah. Višje se s ceste odcepi markirana pešpot, katera nekajkrat preči cesto, mi pa po cesti hodimo do nekoliko večjega križišča, ob katerem je manjše parkirišče in oznake za Dovško Babo in Kepo.
Na omenjenem križišču nadaljujemo levo (desno Erjavčev rovt, Kepa in Dovška baba) po nemarkirani cesti, ki se pečno vzpenja proti levi. Za prečenjem velikega hudournika se pot povsem položi, nato pa se nadaljuje brez večjih sprememb višine. Po približno 15 do 20 minutah od zadnjega križišča prispemo do mesta, kjer se v desno odcepi pot na Borovje - pot po grebenu (odcep je označen z možicem), mi pa še naprej nadaljujemo po cesti, katera nas občasno še vodi preko razglednih pobočij. Nekoliko naprej cesta zavije v desno, z leve pa se nam priključi še nemarkirana pot od kmetije Sedučnik. Kakih 100 metrov naprej od omenjenega ovinka pa se v desno odcepi širok kolovoz, ki vodi proti rovtu Vrse.
Nadaljujemo po omenjenem kolovozu, po katerem hitro prispemo do koč na omenjenem rovtu.

Trip can be prolonged to next destinations: Borovje, Planica
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse dovje - Rovt Vrse
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing