Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dom pod Storžičem - Mala Poljana - footpath

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsmala poljana / Dom pod Storžičem - Mala Poljana
  

Dom pod Storžičem - Mala Poljana (footpath)

 
Starting point: Dom pod Storžičem (1123 m)
Destination: Mala Poljana (1325 m)
Path name: footpath
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 202 m
Altitude difference (by path): 202 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 6237
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubelj (Tržič), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ljubelju. Tik pred črpalko v Bistrici pri Tržiču zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Tržiča. V nadaljevanju se peljemo skozi Tržič v smeri Dolžanove soteske, nato pa pri koncu mesta nadaljujemo desno v smeri Loma pod Storžičem in Grahovš. Pri koncu vasi Grahovše se asfalt konča, mi pa naprej makadamski cesti sledimo v smeri Doma pod Storžičem. Tej v zgornjem delu bolj strmi makadamski cesti, nato sledimo do parkirišča v bližini Doma pod Storžičem.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča v bližini Doma pod Storžičem še kratek čas nadaljujemo po cesti (smer Storžič), nato pa se usmerimo na vzporedno planinsko pot, ki se zložno vzpenja ob robu travnika. Na zgornjem delu travnika prispemo do manjše lesene koče, kjer se pot razcepi na dva dela. Mi izberemo rahlo desno pot (levo Storžič skozi Žrelo in čez Škarjev rob), ki se nadaljuje po in ob razmeroma strmem kolovozu. Pot se višje nekoliko položi in zavije v desno. V nadaljevanju se nekaj časa prečno vzpenjamo proti desni, nato pa prispemo ob rob strme grape, preko katere se prečno vzpnemo do bližnjega širokega kolovoza, katerega pa dosežemo ravno na njegovem koncu. Omenjeni kolovoz takoj zapustimo in pot nadaljujemo rahlo levo v gozd. Nekaj časa nadaljujemo skozi gozd, po poti, ki se nekaj časa zložno spušča, nato pa prispemo do manjšega razpotja, od koder nadaljujemo v smeri Male Poljane.
Od razpotja naprej se pot ponovno prične vzpenjati, le ta pa ves čas preči pobočja proti desni. Višje dosežemo kolovoz, po katerem se hitro sprehodimo do bližnje Male Poljane.

Trip can be prolonged to next destinations: Krničarjeva koča na planini Javornik (45 min), Velika Poljana (15 min), Dom na Kališču (2 h 15 min), Tolsti vrh (1 h), Storžič (2 h 45 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana dom_pod_storzicem - Mala Poljana
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing