Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dolenja Brezovica - Krim -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Dolenja Brezovica - Krim

 
Starting point: Dolenja Brezovica (375 m)
Destination: Krim (1107 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 732 m
Altitude difference (by path): 745 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 11117
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 45
Number of comments: 7
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Podpeči. V Podpeči nadaljujemo desno v smeri Krima, Rakitne, Preserja in Borovnice. Že kmalu pa nas oznake za Rakitno usmerijo levo na strmo vzpenjajočo cesto, ki nas hitro pripelje v Preserje. Tu se cesta najprej spusti, nato pa nas pripelje do križišča, kjer se priključimo cesti, ki vodi iz vasi Kamnik pod Krimom. Tu nadaljujemo ostro levo v smeri Rakitne, mi pa glavni cesti sledimo do konca vasi Preserje, kjer ob avtobusni postaji opazimo oznake za Dolenjo Brezovico. Nadaljujemo v omenjeni smeri, nas pa nekoliko ožja, a ves čas asfaltirana cesta hitro pripelje do Dolenje Brezovice, ki je izhodišče za našo turo. Ob izhodišču ni primernih parkirnih mest (parkiramo lahko v Preserju, to pa nam pot podaljša za od 20 do 30 minut).

Path description (Slovenian language):

Skozi vas sledimo markacijam, le te pa nas pri kapelici usmerijo desno na makadamsko cesto, tam pa za igrali nadaljujemo levo na kolovoz, ki se prične prečno vzpenjati. Kolovoz se najprej vzpenja skozi pas grmičevja, nato pa se nekoliko strmeje vzpne in nas pripelje do glavne ceste, ki vodi proti Rakitni.
Glavno cesto previdno prečimo, nato pa nadaljujemo po makadamski cesti, ki po krajšem vzponu zavije ostro v levo. Sledi zložen vzpon po gozdni cesti, ki višje preči tudi nekaj večjih travnikov. Markirana cesta se višje za kratek čas spusti, nato pa zavije rahlo proti levi in se prične zmerno vzpenjati. Po cesti hodimo še nekaj minut, nato pa nas oznake za Krim usmerijo rahlo levo na vzpenjajoč kolovoz. Vzpon nadaljujemo po kolovozu, ki se postopoma prične strmeje vzpenjati skozi gozd, le ta pa se višje priključi poti iz Preserja.
Tu nadaljujemo desno ter se še naprej vzpenjamo po kolovozu, le ta pa preči nekaj gozdnih cest in kolovozov. Višje se pot za kratek čas povsem položi ter se priključi poti, ki vodi iz vasi Vrbljene, Tomišelj in Strahomer.
Naprej se za kratek čas strmo vzpnemo, nato pa se pot položi ter nekaj časa poteka skozi strnjen gozd, skoraj brez sprememb višine. Po nekaj minutah markirana pot zavije v desno ter se prične prečno vzpenjati proti desni. Višje pot zavije v levo, kjer se položi, nato pa sledi le še kratek vzpon proti desni in pot nas pripelje do makadamske ceste, ki vodi na Krim. Cesti sledimo v levo, le ta pa nas po dobrih 10 minutah nadaljnje hoje pripelje do velikega parkirišča in obračališča pod vrhom Krima. Tu nadaljujemo desno ter po cesti ali pešpoti v 3 minutah prispemo na vrh Krima.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim dolenja_brezovica - Krim
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing