Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dekani - Tinjan - on descent route of circular path

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Dekani - Tinjan (on descent route of circular path)

 
Starting point: Dekani (63 m)
Destination: Tinjan (374 m)
Path name: on descent route of circular path
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 311 m
Altitude difference (by path): 350 m
Map: Primorje in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 1240
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 42
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Avtocesto Ljubljana - Koper zapustimo na izvozu Dekani, nato pa sledimo oznakam za omenjeno naselje. Nekaj časa se peljemo po stari cesti, nato pa zapeljemo proti središču Dekanov, kjer parkiramo na parkirišču v bližini župnijske cerkve Marijinega vnebovzetja.

Path description (Slovenian language):

V središču Dekanov, v bližini trgovine Mercator, opazimo informativno tablo krožne poti Dekani - Tinjan - Dekani. Nadaljujemo mimo trgovine, kjer iz križišča nadaljujemo rahlo levo (desno pot vzpona krožne poti), nato pa na razpotjih sledimo oznakam, ki so v obliki dveh črt, ene modre in druge rdeče barve. Višje se vzpnemo mimo vinograda, nato pa gremo s kolovoza rahlo levo, na pot v smeri proti slapu. Sledi še približno minuto lahkotne hoje in prispemo do slapu, ki v sušnih dneh usahne.
Slap obidemo po zgornji strani, nato pa preko mostu prečimo še potok Struga. Sledi še nekaj minut vzpona skozi gozd, nato pa dosežemo makadamsko cesto, kateri sledimo v levo (desno pot vzpona krožne poti in Goli hrib), mi pa po njej nadaljujemo do manjšega prevala, kjer se nahajata kal in razpotje.
Z razpotja gremo levo (desno lovsko zavetišče Kolombar 1 minuta) in hitro prispemo v vas Kolombar. Sredi naselja, na škarpi opazimo oznake za Tinjan, ki kažejo levo, mi pa gremo desno na pot povratka krožne poti. Pot nadaljujemo po zložnem kolovozu, ki za sadovnjakom preide v gozd, ko pa kolovoz zavije desno, gremo naravnost na označeno pot. Malo naprej pot preide v bolj strnjen gozd, kjer se postopoma prične prečno spuščati, pri tem pa preči nekaj hudournikov. Spust se kmalu konča, mi pa dosežemo kolovoz, po katerem se pričnemo vzpenjati. Na nekaj razpotjih sledimo oznakam, mi pa se vzpenjamo po razglednem delu, od koder se nam odpre lep pogled proti Črnemu Kalu in okoliškim hribom. Kolovoz se višje razširi v makadamsko cesto, le ta pa nas vodi mimo znamenja, kjer je včasih stala cerkev sv. Magdalene, v bližini pa tudi vas Škofljica. Nekaj korakov naprej se nam z desne priključi še pot iz Ospa, mi pa nadaljujemo naravnost. Na naslednjem razpotju gremo še enkrat naravnost, tako da po desni strani obidemo vodovodni objekt. Sledi nekoliko bolj strm vzpon po kolovozu, nato pa dosežemo razgledišče, s katerega se nam odpre lep pogled proti Ospu, Osapski steni, Socerbu in okoliškim hribom.
Tu pot zavije levo in se mimo manjšega pokopališča vzpne na vrh Tinjana.
Dekani - slap 15 minut, slap - lovsko zavetišče 25 minut, lovsko zavetišče - Tinjan 50 minut.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (april).

On the way: Waterfall of stream Struga (105m), Hunting cottage Kolombar (218m), Kolombar (208m)
Trip can be prolonged to next destinations: Ankaran
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing