Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dekani - Tinjan - on ascent route of circular path

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Dekani - Tinjan (on ascent route of circular path)

 
Starting point: Dekani (63 m)
Destination: Tinjan (374 m)
Path name: on ascent route of circular path
Time of walking: 1 h 20 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 311 m
Altitude difference (by path): 335 m
Map: Primorje in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3080
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 34
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Avtocesto Ljubljana - Koper zapustimo na izvozu Dekani, nato pa sledimo oznakam za omenjeno naselje. Nekaj časa se peljemo po stari cesti, nato pa zapeljemo proti središču Dekanov, kjer parkiramo na parkirišču v bližini župnijske cerkve Marijinega vnebovzetja.

Path description (Slovenian language):

V središču Dekanov, v bližini trgovine Mercator, opazimo informativno tablo krožne poti Dekani - Tinjan - Dekani. Nadaljujemo mimo trgovine, kjer iz križišča nadaljujemo desno (rahlo levo pot povratka krožne poti), nato pa v križiščih sledimo oznakam za Tinjan, oz. krožno pot. V nadaljevanju cesta najprej postane makadamska, nekoliko višje pa se spremeni v kolovoz. S širokega kolovoza, s katerega se nam odpre nekaj razgleda proti obali, pa gremo kmalu desno na pešpot, ki se povsem položi. Nekaj minut hodimo brez večjih sprememb višine, nato pa pri klopci z mizo pot zavije levo ter se prične vzpenjati. Nekaj minut se strmeje vzpenjamo, po občasno razgledni poti, nato pa dosežemo Goli hrib, kjer se nahaja naslednja klop z mizo.
Z vrha sledi kratek spust skozi gozd, nato pa dosežemo slabšo cesto, kateri sledimo v desno. Hitro se nam z leve priključi pot mimo slapu (pot povratka krožne poti), mi pa po cesti nadaljujemo do manjšega prevala, kjer se nahajata kal in razpotje.
Z razpotja gremo levo (desno lovsko zavetišče Kolombar 1 minuta) in hitro prispemo v vas Kolombar. Sredi naselja, na škarpi opazimo oznake za Tinjan, ki kažejo levo (desno pot povratka krožne poti), tako da še kratek čas hodimo po asfaltni cesti, z nje pa gremo za bližnjo hišo desno na označeno pot, ki se v nadaljevanju prečno vzpenja proti desni. Višje pot zavije levo in nas pripelje do asfaltne ceste, kjer se priključimo poti iz Škofij.
Nadaljujemo desno, nato pa mimo kapelice in nekaj hiš hitro prispemo do cerkvice na vrhu Tinjana, kjer se pred obzidjem cerkve nahaja žig SPP.
Dekani - Goli hrib 40 minut, Goli hrib - lovsko zavetišče 15 minut, lovsko zavetišče - Tinjan 25 minut.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (april).

On the way: Goli hrib (217m), Hunting cottage Kolombar (218m), Kolombar (208m)
Trip can be prolonged to next destinations: Ankaran
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan dekani - Tinjan
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing