Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


D station - Vrh Osojnic - via Dom Petra Skalarja na Kaninu

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsvrh osojnic / D station - Vrh Osojnic
  

D station - Vrh Osojnic (via Dom Petra Skalarja na Kaninu)

 
Starting point: D station (2202 m)
Destination: Vrh Osojnic (2371 m)
Path name: via Dom Petra Skalarja na Kaninu
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: difficult marked way
Difficulty of skiing: demanding
Altitude difference: 169 m
Altitude difference (by path): 250 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 795
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 38
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Kranjske Gore se prek prelaza Vršič ali Predel zapeljemo v Bovec, kjer parkiramo pri spodnji postaji krožno kabinske žičnice na Kanin (žičnica se nahaja v bližini bencinskega servisa). Nato kupimo karto in se z žičnico odpeljemo do D postaje.
b) S Primorske strani pa se najprej zapeljemo v dolino reke Soče in se nato skozi Tolmin in Kobarid pripeljemo v Bovec, kjer parkiramo pri spodnji postaji krožno kabinske žičnice na Kanin (žičnica se nahaja v bližini bencinskega servisa). Nato kupimo karto in se z žičnico odpeljemo do D postaje.

Path description (Slovenian language):

Od D postaje se usmerimo rahlo levo na pot v smeri Kanina in koče (rahlo desno Prestreljenik in Rombon). Sprva hodimo po trasi smučišča, nato pa se pot razcepi. Rahlo v desno se nadaljuje pot na Visoki Kanin in pot proti oknu v Prestreljeniku, mi pa nadaljujemo rahlo v levo ter se ob vznožju melišč sprehodimo do vznožja manjše stene. Tu se pojavijo jeklenice s pomočjo katerih se vzpnemo čez tehnično zahteven del. Po približno 15 minutah strmina popusti, razgledna pot pa se nato nadaljuje z nekaj krajšimi vzponi in spusti, na izpostavljenih delih, kjer pot poteka nad razpokami ali brezni, pa so nam še vedno v pomoč varovala. Takšni poti, ki se nadaljuje po svetu kaninskih podov, nato sledimo do bivaka, od katerega se v nekaj korakih spustimo do Doma Petra Skalarja na Kaninu.
Od doma se vrnemo do bivaka, katerega obidemo po levi strani, nato pa nadaljujemo po markirani poti v smeri Visokega Kanina, kjer nas pot vodi proti severozahodu. Pot, ki se sem ter tja tudi nekoliko spusti, nas večinoma vodi po neizrazitem grebenu, po njem pa kmalu dosežemo predvrh Vrha Osojnic (2348 m). Tu se greben nekoliko zoži, mi pa še naprej sledimo markirani poti. Ko dosežemo naslednji nekoliko izrazitejši vrh z možicem smo na Vrhu Osojnic (2371 m).
D postaja - Dom Petra Skalarja 0:50, Dom Petra skalarja - Vrh Osojnic 0:25.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (julij).

On the way: Dom Petra Skalarja na Kaninu (2260m)
Trip can be prolonged to next destinations: Dom Petra Skalarja na Kaninu, Visoki Kanin
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing