Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


D station - Dom Petra Skalarja na Kaninu - via Vrh Osojnic

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsdom petra skalarja na kaninu / D station - Dom Petra Skalarja na Kaninu
  

D station - Dom Petra Skalarja na Kaninu (via Vrh Osojnic)

 
Starting point: D station (2202 m)
Destination: Dom Petra Skalarja na Kaninu (2260 m)
Path name: via Vrh Osojnic
Time of walking: 1 h 5 min
Difficulty: difficult marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 58 m
Altitude difference (by path): 200 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 1970
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 36
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Kranjske Gore se prek prelaza Vršič ali Predel zapeljemo v Bovec, kjer parkiramo pri spodnji postaji krožno kabinske žičnice na Kanin (žičnica se nahaja v bližini bencinskega servisa). Nato kupimo karto in se z žičnico odpeljemo do D postaje.
b) S Primorske strani pa se najprej zapeljemo v dolino reke Soče in se nato skozi Tolmin in Kobarid pripeljemo v Bovec, kjer parkiramo pri spodnji postaji krožno kabinske žičnice na Kanin (žičnica se nahaja v bližini bencinskega servisa). Nato kupimo karto in se z žičnico odpeljemo do D postaje.

Path description (Slovenian language):

Pri D postaji nadaljujemo rahlo levo proti severozahodu (smer Visoki Kanin in Okno v Prestreljeniku, desno Prestreljenik). Sprva hodimo po razmeroma položnem terenu, ki je še del smučišča. Pot nas tu vodi mimo nekaj informativnih tabel nato pa nas markacije usmerijo na stezo proti Visokemu Kaninu in Oknu v Prestreljeniku (rahlo levo Dom Petra Skalarja na Kaninu).
Pot za kratek čas poteka po skalnatem terenu nato pa v rahlem vzponu preči melišča in nas pripelje do razpotja.
Tu se v desno odcepi pot proti oknu, mi pa nadaljujemo naravnost, po postopoma bolj strmi in prehodno zahtevni poti, kjer nam je v pomoč nekaj varoval. Ko strmina popusti dosežemo preval južno od Hudega Vršiča, pot pa se prične spuščati. Po nekaj 10 korakih spusta dosežemo označeno razpotje, kjer zapustimo pot proti Visokemu Kaninu in s potjo nadaljujemo levo v smeri Doma Petra Skalarja na Kaninu.
Pot naprej postopoma preide na sprva neizrazit greben, ki kmalu postane nekoliko bolj izrazit, mi pa v zmernem vzponu po približno 10 minutah od zadnjega razpotja dosežemo razgleden Vrh Osojnic, kjer stoji možic.
Z Vrha Osojnic nadaljujemo po markirani poti, ki se nadaljuje po razglednem grebenu, po njej pa v nekaj minutah prispemo do kote 2348, kjer se greben razširi, pot pa se prične vidneje spuščati po svetu kaninskih podov. Markirana pot, ki se večinoma zmerno spušča, nas nato pripelje do bivaka, od katerega nas do planinskega doma loči le še nekaj korakov.
D postaja - Vrh Osojnic 0:45, Vrh Osojnic - Dom Petra Skalarja 0:20.

On the way: Vrh Osojnic (2371m)
Trip can be prolonged to next destinations: Konjc, Vrh Osojnic, Prestreljenik, Visoki Kanin
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu d_postaja - Dom Petra Skalarja na Kaninu
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing