Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


D postaja - Prestreljenik - mimo okna in po ferati - krožna pot

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsprestreljenik / D postaja - Prestreljenik
  

D postaja - Prestreljenik (mimo okna in po ferati - krožna pot)

 
Starting point: D postaja (2202 m)
Destination: Prestreljenik (2499 m)
Path name: mimo okna in po ferati - krožna pot
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: very difficult marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 297 m
Altitude difference (by path): 300 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer): helmet, self belay set
Hiking equipment (winter): helmet, self belay set, ice axe, crampons, lamp
Author: smatjaz
Views: 9640
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 36
Number of comments: 9
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Kranjske Gore se preko prelaza Vršič ali pa mimo Rateč v Italijo in preko prelaza Predel zapeljemo v Bovec, oziroma nekoliko naprej po glavni cesti do spodnje postaje kabinske žičnice na Kanin.
b) S Primorske strani pa se najprej zapeljemo v dolino reke Soče in se nato skozi Tolmin in Kobarid pripeljemo v Bovec.
V poletni sezoni (julij, avgust) vozi vsako polno uro, z začetkom ob 7h zjutraj. Zadnja vožnja od D postaje v dolino je ob 17. uri.

Path description (Slovenian language):

Iz Bovca se povzpnemo s kabinsko žičnico do končne zgornje D postaje, od koder se usmerimo na melišče, ki vodi po markirani poti proti Visokemu Kaninu. Na koncu melišča, pred prvim ostenjem, skrenemo desno pod stene (od tod se tudi že vidi okno). Sprva se malo bolj zoprno melišče spremeni v z jeklenicami varovan vzpon (ne pretežak) do samega okna. Od okna nas jeklenice po široki vodoravni polici vodijo pod južno steno Prestreljenika. Sama pot je zelo dobro varovana in je zaradi tega poimenovana tudi "družinska ferata" vendar je ni za podcenjevati, saj lahko imajo vrtoglavi in ne vajeni višine kar precej težav, na mestih kjer se pot vertikalno spusti v globino, vendar zgledno nadelana s stopami in skobami do dna. Prav tako v zadnjem delu preči malo bolj zračno steno in gre okoli izpostavljene skale kar pa vse skupaj naredi še zanimivejše. Na koncu se pot priključi markirani stezi iz sedla in skrene v levo na vrh Prestreljenika. Spust poteka po isti poti do že omenjenega križišča, kjer nadaljujemo levo v smeri sedla. Paziti moramo da ne zaidemo nazaj na ferato, nekoliko nižje pa je tudi odcep za staro opuščeno pot preko melišča pod ferato, ki pa je bila in je še opuščena zaradi padajočega kamenja. Po prihodu na sedlo sledimo žičnici in smučišču nazaj do zgornje postaje žičnice.
Zg. postaja žičnice - Prestreljenikovo okno 25 min, Pretreljenikovo okno - Prestreljenik 35 min, Prestreljenik - zg. postaja žičnice 30. min.

On the way: Zg. postaja žičnice (2202m), Prestreljenikovo okno (2391m), Prestreljenik (2499m), Sedlo (2294m)
Trip can be prolonged to next destinations: Prestreljenik (0 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik d_postaja - Prestreljenik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing